Nu cumpărați „produse tradiționale“ din târguri neautorizate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANPC începe acţiunile de control la târgurile de iarnă Nu cumpărați „produse tradiționale“ din târguri neautorizate Produse tradiţionale sunt doar cele care au atestat de produs tradiţional obţinut de la Ministerul Agriculturii
Social 08 Decembrie 2019 / 15:00 1486 accesări 0 comentarii

Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a declarat că pe 9 decembrie vor începe acţiunile din seria comandamentului de iarnă. Operaţiunile presupun o etapă de consiliere a operatorilor, urmată de întâlnirile cu unităţile locale și controalele propriu-zise. Șeful ANPC atenționează că produsele tradiţionale sunt doar cele care au un atestat de produs tradiţional obţinut de la Ministerul Agriculturii.

"Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, anumite zone, zona produselor şi cea a serviciilor, trebuie controlate. În ceea ce priveşte zona bunurilor, avem acţiune de control în desfăşurare cu privire la jucăriile cumpărate pentru copii de Moş Crăciun. În ceea ce priveşte comandamentul de iarnă pe piaţa serviciilor, vorbim de zonele de agrement, de servicii turistice, de alimentaţie publică, de partea de bunuri și de produse care se comercializează în târguri și oboare. Comadamentul are trei componente principale. Prima se referă la consilierea operatorilor economici - va exista un program începând cu 9 decembrie în cadrul comisariatelor judeţene şi locale. Vom consilia operatorii economici și le vom da nişte ghiduri pe care le-am elaborat împreună cu Centrul European al Consumatorilor.", a declarat directorul ANPC.

ANPC va întreprinde acţiuni de control în toate zonele turistice aglomerate, printre care Valea Prahovei, Poaiana Braşov şi Băile Felix. "În perioada 9 - 16 decembrie vor avea loc aceste programe de consiliere, de prevenţie, de supravheghere a pieţei. După care, în data de 16, vor avea loc întâlniri la nivelul comisariatelor judeţene regionale pentru protecţia consumatorilor împreună cu consiile judeţe, cu consiile locale, cu UAT-ul, cu primării, cu factorii implicaţi în zone cu aglomeraţie mare de turişti în perioada de iarnă.", a mai anunţat acesta.

Paul Anghel a îndemnat consumatorii să fie atenţi, atunci când merg să cumpere produse tradiţionale, la etichetă şi preţ. "Consumatorii ar trebui să cumpere doar din târguri care sunt autorizate - să nu fie târguri improvizate, care doar să creeze anumite aşteptări de produse tradiţionale. Produsele tradiţionale trebuie să aibă un atestat de produs tradiţional obţinut de la Ministerul Agriculturii; are o anumită formă care se găsește în transparenţă pe site-ul Ministerului. În trecut, am găsit produse etichetate și prezentate ca produse tradiţionale, dar care erau produse industrializate. Să ne uităm cu atenţie la etichetele de pe produs, la preţ și la condiţiile de depozitare", a îndemnat directorul ANPC.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1252 secunde