Numeroase zboruri anulate în Germania, la TUIfly, după o avalanșă de concedii medicale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Numeroase zboruri anulate în Germania, la TUIfly, după o avalanșă de concedii medicale

Externe 07 Octombrie 2016 / 09:38 592 accesări

TUIfly, companie aeriană a uriașului grup german din domeniul turismului TUI, a anulat 47 de zboruri joi și 108 zboruri vineri din cauza unei avalanșe de certificate medicale depuse de salariați, îngrijorați de perspectivele unui proiect de restructurare, relatează France Presse.

Compania prevedea pentru vineri anularea a 108 de zboruri (54 plecări din Germania și 54 de zboruri de revenire din destinații turistice), a anunțat biroul său de presă joi seara într-un comunicat.

Depunerea masivă a acestor certificate medicale, într-un moment în care nicio mișcare grevistă nu a fost anunțată, a început duminica trecută și a continuat până joi, a indicat TUIfly. Joi, fuseseră anulate 47 de zboruri din cele 110 prevăzute.

Presa germană speculează asupra cauzelor acestui val de concedii medicale, sugerând — precum săptămânalul Der Spiegel — că ar fi vorba de o "grevă sălbatică" și se întreabă asupra legalității unei astfel de acțiuni.

"Certificatele de concedii medicale de ultim minut prezentate de piloți și de însoțitorii de bord nu permit companiei TUIfly să-și informeze din timp clienții și să le propună alternative", și-a exprimat aceasta regretul.

Miercuri, compania aeriană germană Air Berlin, aflată în plină restructurare, a anunțat discuții cu TUIfly despre o eventuală regrupare în aceeași structură a zborurilor lor spre destinații turistice.

În ultimele zile, numeroase zboruri TUIfly cunoscuseră deja întârzieri din cauza unui număr mare de îmbolnăviri subite ale personalului său. Astfel, TUIfly și-a anulat miercuri 24 de zboruri din cele 99 prevăzute.

Dezertarea personalului însoțitor de bord, îngrijorat pentru viitorul său, pune în dificultate această companie specializată în zboruri charter, în timp ce vacanțele școlare de toamnă tocmai au început în unele regiuni din Germania.12