O lucrare a lui Andy Warhol, vândută cu 25,32 milioane de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O lucrare a lui Andy Warhol, vândută cu 25,32 milioane de euro
Cultură 07 Martie 2018 / 19:10 367 accesări 0 comentarii

Lucrarea "Six Self Portraits", în care celebrul pictor american Andy Warhol s-a autoreprezentat înainte să moară în februarie 1987, s-a vândut în cadrul unei licitaţii organizate marţi Londra pentru suma de 22,62 milioane de lire (25,32 milioane de euro), relatează EFE. Potretele realizate în 1986 au fost achiziţionate în cadrul licitaţiei intitulate, Post-War and Contemporary Art Auction, în care au fost oferite opere din secolul XX şi XXI şi care a fost organizată de casa britanică Christie's.

"Six Self Portraits", principala piesă a evenimentului, este una din operele cele mai interesante ale artistului american şi capătă o relevanţă specială având în vedere că a fost realizată chiar înainte de moartea subită a artistului în februarie 1987. În aceste şase portrete figura lui Warhol, deconectată de restul corpului, parcă pluteşte în întuneric multiplicată în cele şase pânze de 55 de cm lăţime alternând culorile roz, albastru, lila, oranj, verde şi cobalt pe un fond negru. În cadrul aceleaşi licitaţii au mai fost vândute lucrări ale pictorului irlandez Francis Bacon, tripticul "Three Studies for a Portrait" (1976), pentru suma de 10,35 milioane de lire (11,58 milioane de euro) şi care o reprezintă pe muza sa, Henrietta Moraes. Lucrarea înfăţişează chipul femeii pe un fond negru, cu trăsături dure şi abstracte, deşi pictate cu tuşe realiste care scot în evidenţă influenţa lui Pablo Picasso în opera lui Bacon. Christie's a vândut în cadrul licitaţiei Post-War and Contemporary Art Auction şi opânză a lui Jackson Pollock, intitulată "Number 21" (1950) pentru suma de 9,34 milioane de lire (10,45 milioane de euro).

Licitaţia a inclus şi alte capodopere, precum tabloul "Multiflavors" (1982) al lui Jean-Michel Basquiat, vândut cu 12,04 milioane de lire (13,48 milioane de euro) şi unul dintre celebrii "Spider" ai artistei plastice Louise Bourgeois, realizat din oţel, pentru suma de 4,73 milioane de lire (5,29 milioane de euro).

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1843 secunde