O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O nuntă de pomină la Teatrul „Oleg Danovski“

Cultură 19 Octombrie 2016 / 13:08 3161 accesări

Se anunță o seară ieșită din comun sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, când va avea loc o nuntă plină de surprize, în acorduri mozartiene. Este vorba despre căsătoria celui mai cunoscut și mai isteț bărbier din toate timpurile, Figaro din Sevilla, cu aleasa inimii sale, Susanna, camerista contesei de Almaviva.

În rolul principal, publicul se va bucura să-l reasculte pe baritonul constănțean Cătălin Țoropoc, solist de câțiva ani, spre bucuria publicului din Capitală, la Opera Națională, iar Susanna va fi întruchipată de tânăra soprană Smaranda Drăghici. Baritonul Marius Eftimie va fi contele de Almaviva, iar contesa va împrumuta vocea sopranei Elena Rotari, rolul neastâmpăratului paj Cherubino fiind redat de mezzosoprana Lucia Mihalache. Din distribuție mai fac parte: Constantin Acsinte - Bartolo, Magda Marcu - Marcellina, Doru Iftene - Basilio, Liviu Iftene din Braşov - Don Curzio, Laurenţiu Severin - Don Antonio, Silvia Simionescu - Barbarina și Adrian Bădilă - majordomul. Conducerea muzicală a acestei opere bufe de mare succes, mai rar prezentată pe scena tomitană, va fi asigurată de dirijorul argentinian Roberto Buffo.

Cei care vor să fie prezenți la „Nunta lui Figaro” vor plăti pe un bilet 25, 30 sau 40 de lei, în funcție de dispunerea locurilor în sală. Elevii, studenții și pensionarii vor da pe un tichet 20 de lei, acestea putând fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski”.

„Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, este ultimul spectacol de operă dinaintea Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ediția a 42-a, care se va deschide în forță pe 29 octombrie, de la ora 18.30, cu o operă cu mare încărcătură dramatică, „Forța destinului”, de Giuseppe Verdi.

Citește și:

Seară lirică la Teatrul „Oleg Danovski“

O lună de poveste la Teatrul „Oleg Danovski“!

Lecții de stil, flori și cântec la teatru12
Pagina a fost generata in 0.16 secunde