O româncă din Italia a furat gâscanul-mascotă al unui cartier, pentru a-l găti la cină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Protagonista unui scandal hilar

O româncă din Italia a furat gâscanul-mascotă al unui cartier, pentru a-l găti la cină

Externe 10 Septembrie 2017 / 18:00 599 accesări

"Răpire" cu final fericit în Italia: "Multă bucurie, odată cu eliberarea ostaticului care timp de 32 de ore a fost constrâns să trăiască în apartamentul unui bloc din Pisanova, după o ședere în captivitate cu gânduri gastronomice care formau spectrul unui epilog deja amenajat în bucătărie", scrie cotidianul Il Tirreno, care a contribuit la eliberare. Osvaldo, gâscanul care de doi ani este mascota cartierului de la lângă Ponte dell’Impero, la Pisa, a revenit pe malul râului Arno de unde sâmbătă, 2 septembrie, a fost luat de o femeie, „o româncă tânără, rapidă în capturarea înaripatului și băgarea acestuia în geantă, care apoi a urcat cu cei doi fii ai săi în mașină și a dispărut. Când a fost întrebată de ce l-a luat, a răspuns zâmbind: "Era abandonat, nimeni nu-i dădea să mănânce". O concluzie la care a ajuns în câteva secunde, cât să oprească mașina și să-l bage în geantă.

O semnalare sosită la Il Tirreno în după-amiaza de duminică 3 septembrie și transmisă la Garda pentru protecția mediului și animalelor Anpana a permis ca în jumătate de oră să se recupereze gâscanul și să fie dus acasă. Un final fericit pentru animalul care imediat ce a pus picioarele lângă râul Arno s-a scufundat în apă, anunță Gazetaromaneasca.com.

Sustragerea lui Osvaldo a întristat rezidenții din zonă, de la bunici la nepoți. Toți s-au simțit privați de cineva drag care, în momentele în care foamea îl făcea să iasă din mediul său acvatic, se ducea să bată cu ciocul la ferestre.

O făcea pentru a cere mâncarea pe care nimeni niciodată nu i-a refuzat-o.

Faptul că gâscanul s-a întors în familia ”sa” se datorează sensibilității unui tânăr care a surprins mișcări și prezența ”răpitului” în blocul unde locuia românca. Un e-mail sosit la redacție a dus la începerea căutărilor. Cu un apel final: "Grăbiți-vă, înainte să fie prea târziu!".

Un SOS pe care voluntarii de la Anpana nu l-au subevaluat. Când echipa gărzii a sunat la soneria apartamentului în care a fost semnalat Osvaldo, a răspuns o româncă.

Mai întâi a coborât singură. «Am venit să luăm gâscanul înapoi», explică gărzile. Și ea, neștiind ceea ce a făcut: «Gâscanul? Dar era abandonat, l-am luat ca să-i dau de mâncare. Îi e bine la mine». Când îi explică că a comis o infracțiune – va fi denunțată pentru furt – s-a întors în apartament și după câteva minute s-a întors cu înaripatul în brațe. Osvaldo a fost luat în primire de gărzi și redus pe malul râului. A privit câteva clipe pentru a-și reaminti mediul său, apoi s-a îndreptat către râu. Liber și solitar. «De data aceasta s-a terminat cu bine – explică directorul regional al Gărzii. Dar acum va trebui să fie monitorizat. Și, mai ales, trebuie să ne gândim să-i găsim o parteneră».

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1812 secunde