Orban, despre cazul din Mureş: A fost o numire nepotrivită. Am şi dispus plecarea acelui om care a fost numit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Orban, despre cazul din Mureş: A fost o numire nepotrivită. Am şi dispus plecarea acelui om care a fost numit

Politică 29 Noiembrie 2020 / 21:54 373 accesări
Sursa foto : gov.ro

Sursa foto : gov.ro

Premierul Ludovic Orban a afirmat, întrebat despre discuţia avută cu şeful statului privind cazul de la Mureş, că a fost o numire nepotrivită şi a dispus plecarea acelei persoane numite. Şeful Executivului a precizat că, în opinia sa, cine doreşte să facă o carieră într-o funcţie publică nu trebuie să aibă legătură cu politica.

„A fost o numire nepotrivită. De altfel am şi dispus plecarea acelui om care a fost numit. Poziţia preşedintelui şi poziţia mea este foarte clară în privinţa administraţiei: noi ne dorim o administraţie în care factorul politic să aibă o influenţă din ce în ce mai mică. Chiar punctul meu de vedere este că cine vrea să facă o carieră în funcţia publică nu trebuie să aibă legătură cu politica. Toate funcţiile trebuie ocupate prin concurs. Noi, din păcate, nu am mai putut organiza niciun concurs, pentru că în trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă, majoritatea PSD din Parlament a blocat prin Legea 55 practic toate concursurile de ocupare a funcţiilor publice, atât cele de execuţie, cât şi funcţii publice de conducere”, a declarat Ludovic Orban, la vizita în Petreşti, judeţul Dâmboviţa, la proiectul de investiţii Iveco.
Prim-ministrul a mai spus că Agenţia Naţională a Funcţionarilor nu ar mai trebuie să fie în subordinea Guvernului, ci să aibă o autonomie care să îi permită să implementeze toată legislaţia în domeniul funcţiei publice.
Recorder a relatat că Ovidiu Ianculescu, inginer de profesie, a ajuns director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, instituţie care gestionează infrastructura de apă din şase judeţe, nefiind membru al unui partid şi dând concurs pe post. La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu susţine că i s-a cerut să demisioneze, funcţia fiind ocupată de Ionuţ Cengher.
În reportajul Recorder, directorul SGA Mureş Ionuţ Cengher afirmă că a cerut o detaşare la Apele Române de la Senat.
Apele Române au anunţat, miercuri, că Ionuţ Cengher a fost demis.

Sursa : AdevărulŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1441 secunde