Parțialele din comuna Nicolae Bălcescu, ca-n operele lui Caragiale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cetățenii nu mai știu cu cine votează Parțialele din comuna Nicolae Bălcescu, ca-n operele lui Caragiale
Administrație 18 Mai 2017 / 17:20 2153 accesări 0 comentarii
Cei care vor vota la alegerile parțiale din Nicolae Bălcescu, din 11 iunie, probabil nu vor ști cu cine votează

Cei care vor vota la alegerile parțiale din Nicolae Bălcescu, din 11 iunie, probabil nu vor ști cu cine votează

Dacă Ion Luca Caragiale ar fi trăit, cu siguranță ar fi scris o piesă de teatru despre ceea ce se întâmplă în comuna constănțeană Nicolae Bălcescu, după demiterea primarului ales în urmă cu aproape un an. Amintim că primarul ales în 5 iunie 2016, Viorel Bălan, a fost demis după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) l-a declarat incompatibil definitiv. După acest episod, Guvernul a stabilit ca, în 11 iunie, să aibă loc alegeri anticipate. Până aici, toate au fost bune și frumoase. Partidele politice au început să discute despre posibilii candidați. În timp ce unii lideri politici locali habar nu aveau că vor avea loc alegeri parțiale, primii care s-au mobilizat și au desemnat imediat un candidat au fost liberalii, care l-au trimis în cursă pe viceprimarul Nicolae Ciocănete.

ȘUT SUB CENTURĂ

Când să se pregătească de campanie, PNL a primit o lovitură fix sub centură. Mai exact, Ciocănete a anunțat că părăsește partidul pentru rivalii din PSD, formațiune din partea căreia va candida la parțialele din Nicolae Bălcescu. Ceea ce în primă fază a fost mai mult un zvon s-a confirmat în momentul în care PSD a transmis un comunicat prin care a anunțat că îl nominalizează pe Nicolae Ciocănete drept candidat la alegerile din Nicolae Bălcescu. „Partidul Social Democrat Constanța a nominalizat candidatul pentru alegerile locale parțiale din 11 iunie 2017 din localitatea Nicolae Bălcescu în persoana domnului Nicolae Ciocănete. Validarea candidaturii va avea loc în următoarea ședință a Biroului Politic Județean al Partidului Social Democrat. Domnul Nicolae Ciocănete, viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu, a fost membru al Partidului Național Liberal și va candida pentru fotoliul de primar din partea PSD, după ce domnul Viorel Bălan a fost demis de prefectul Adrian Nicolaescu pentru că a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate”, se arată în comunicatul transmis de PSD în urmă cu câteva zile.

MOMENTUL REGRUPĂRII

Trezindu-se cu buza umflată, PNL s-a văzut nevoit să destituie întregul Birou Politic Local al organizației din comună și să numească urgent o conducere interimară. Ca-n operele lui Caragiale, PNL Nicolae Bălcescu a fost condus, pentru câteva zile, de liderul organizației din comuna Poarta Albă, Vasile Delicoti. Situația nu a durat pentru mult timp, pentru că, de curând, PNL a stabilit un nou lider interimar, care va candida la alegerile parțiale din 11 iunie. „Membrii Biroului Politic Județean al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, reuniți în ședință astăzi, 17 mai, au votat în unanimitate excluderea viceprimarului comunei Nicolae Bălcescu, Nicolae Ciocănete, din Partidul Național Liberal în conformitate cu art. 22 alin. 2 lit. b din Statutul PNL”, se arată într-un comunicat trimis de PNL miercuri, 17 mai. Rămâne de văzut cine va ieși învingător, dar lupta se arată de pe acum destul de... amuzantă.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2419 secunde