Pavel Nedved, noul ambasador al Superligii chineze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Pavel Nedved, noul ambasador al Superligii chineze

Sport 31 Martie 2016 / 15:05 679 accesări
Pavel Nedved l-a înlocuit pe David Beckham în postura de ambasador al Superligii chineze

Pavel Nedved l-a înlocuit pe David Beckham în postura de ambasador al Superligii chineze

Pavel Nedved, fostul star al fotbalului ceh, „Balonul de Aur” în 2003, a anunțat, la Praga, că a fost numit în funcția de ambasador al Superligii chineze, cu ocazia vizitei președintelui chinez, Xi Jinping. „Am devenit ambasador al campionatului Chinei. Înaintea mea a fost David Beckham, deci este o mare onoare pentru mine și pentru toată Republica Cehă”, le-a declarat Nedved ziariștilor, înainte de a saluta „un puternic potențial economic și sportiv” al Chinei. „Pe viitor, va trebui să contăm pe fotbalul chinez”, a precizat fostul mijlocaș în vârstă de 43 de ani, consilier administrativ al clubului Juventus Torino și care s-a întreținut cu șeful statului chinez, marți seara, la Praga, în cadrul unui dineu oficial.

În luna septembrie 2015, Nedved l-a însoțit pe președintele Cehiei, Milos Zeman, în deplasarea în China, inaugurând o școală de fotbal la Shanghai. Xi Jinping, un fan al balonului rotund, speră să facă din această țară o putere a fotbalului. Creat în 1951, campionatul chinez a devenit profesionist în 1994.

Nedved a adunat 91 de selecții în tricoul Cehiei, din 1994 până în 2006, și a făcut parte din naționala Cehiei finalistă la EURO 1996, în Anglia. În Italia, cehul a câștigat trei titluri de campion, cu Lazio Roma (2000) și Juventus Torino (2002 și 2003).

Citește și:

Dan Petrescu este primul lider din noul sezon

Chinezii vor să facă din Rooney cel mai bine plătit fotbalist din istorie

Obafemi Martins va juca în China, la Shanghai Shenhua

Taguri articol


12