Pelicula „Pentru Regină şi ţară”, filmată în România, pe ecrane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pelicula „Pentru Regină şi ţară”, filmată în România, pe ecrane
Cultură 06 Ianuarie 2016 / 20:00 716 accesări 0 comentarii

Lungmetrajul „Pentru Regină şi ţară/ Queen & Country”, de John Boorman, filmat în mare parte în România, va fi lansat, vineri, 8 ianuarie, pe marile ecrane. Filmul are la bază o poveste reală, fiind inspirat chiar de tinerețea regizorului englez, acum în vârstă de 82 de ani. Acţiunea se desfășoară în 1952, anul încorporării lui Boorman în armata britanică, perioadă care se suprapune în mod nefericit cu Războiul din Coreea (1950 - 1953).

„Cele mai multe personaje din film sunt inspirate de propria mea familie şi de persoane pe care le-am întâlnit în acea perioadă. Toate evenimentele din film s-au petrecut de o manieră cvasi-identică în realitate”, spune regizorul John Boorman.

Lungmetrajul a fost filmat cinci săptămâni în România şi trei săptămâni pe râul Tamisa. Din distribuție fac parte actorii: Callum Turner, David Thewlis, Vanessa Kirby, Caleb Landry Jones şi Richard Grant.

Regizorul, producătorul şi scenaristul John Boorman a fost premiat de trei ori la Cannes - pentru „The General” (1998), „Excalibur” (1981) şi „Leo the Last” (1970). El a primit cinci nominalizări la Oscar - pentru „Hope and Glory” (1987) şi „Deliverance” (1972), alte trei nominalizări la Globurile de Aur şi BAFTA şi două la Festivalul de Film de la Berlin.

Filmul „Pentru Regină şi ţară/ Queen & Country” este distribuit în România de Independenţa Film. Pelicula a avut premiera în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de Film de la Cannes 2014.

Citește și:

Programul Festivalului de Film de la Cannes se completează!

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1723 secunde