Percheziţii la sediul unui partid şi la locuinţele aleşilor! Vezi unde

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Percheziţii la sediul unui partid şi la locuinţele aleşilor! Vezi unde

Externe 16 Octombrie 2018 / 14:01 1580 accesări

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţa la sediul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă (La France Insoumise, LFI), Partidului Stângii (Parti de Gauche, PG), la domiciliul liderului LFI, Jean-Luc Melenchon şi la locuinţele altor foşti asistenţi ai parlamentarului LFI, a anunţat LFI, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, aceste percheziţii au fost întreprinse de Oficiul de combatere a corupţiei şi infracţiunilor, în cadrul celor două anchete preliminare declanşate de Parchetul de la Paris, una asupra conturilor pentru campania prezidenţială a lui Jean-Luc Melenchon, alta cu privire la presupusele locuri de muncă fictive în Parlamentul European. LFI a denunţat „un atac politic, poliţist şi judiciar împotriva lui Jean-Luc Melenchon şi Franţei nesupuse”, precum şi „un atac pe baza unor elemente fanteziste”.

Într-un comunicat, LFI subliniază că ancheta asupra locurilor de muncă fictive din Parlamentul European a fost declanşată ca urmare a unui „denunţ făcut de un parlamentar al extremei drepte, Sophie Montel, care recunoaşte ea însăşi că nu a fost unul serios”.

Jean-Luc Melenchon a făcut apel la o reuniune de protest în faţa sediului LFI de la Paris, la orele locale 11:30. „Suntem percheziţionaţi peste tot. Secretarul general al grupului în Adunarea Parlamentară, foştii mei asistenţi care au văzut dând buzna peste ei poliţişti la şapte dimineaţa, luându-le telefoanele, luându-le computerele. La sediul Partidului Stângii, al cărui membru sunt, la sediul Franţei Nesupuse”, a protestat Melenchon într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook. „Aşa şi-a început mandatul noul ministru de interne (Christophe Castaner) şi ministrul justiţiei (Nicole Belloubet), iată ce sunt ei pe cale să facă în întreaga noastră ţară, pentru a intimida şi a inspira frică. Vă cer să nu vă fie teamă şi să protestaţi, pentru că aceasta nu este justiţie, aceasta nu este poliţie”, a adăugat el, făcând apel la o reuniune de protest în faţa sediului LFI de la Paris, la orele locale 11:30.

Taguri articol


12