Peste 120 de plase de pescuit și unelte folosite la braconaj, confiscate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peste 120 de plase de pescuit și unelte folosite la braconaj, confiscate

Eveniment 25 Iunie 2017 / 10:17 4640 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Tulcea, percheziţii la domiciliile a cinci bărbați domiciliați pe raza județului Tulcea, implicați în activități de braconaj piscicol la un complex piscicol aparținând unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Tulcea.

În urma perchezițiilor, polițiștii de frontieră au confiscat peste 120 de plase de pescuit interzise de lege, două aparate electrice de pescuit, precum şi alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

În urma activităților informativ-operative efectuate într-o cauză penală complexă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia, sprijiniţi de cei din cadrul Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, au stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Tulcea desfășoară activități de pescuit ilegal într-un complex piscicol aparținând unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Tulcea.

Astfel, în data de 23.06.2017, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră au reţinut două persoane de sex masculin, C.V. şi S.G., în timp ce pescuiau dintr-unul din bazinele amenajării piscicole, cu ajutorul a patru plase de pescuit tip setcă, având capturată cantitatea de 102 kg peşte din speciile somn, crap şi caras. Pentru a intra în incinta complexului piscicol, bărbații au folosit o ambarcaţiune din fibră de sticlă, fără număr de înmatriculare. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea şi uneltele de pescuit, iar cantitatea de peşte a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În continuarea cercetărilor, în dimineața zilei de 23.06.2017, în baza mandatelor emise de către Judecătoria Tulcea, poliţiştii de frontieră au efectuat percheziţii la domiciliile celor doi bărbați surprinși în flagrant în cursul nopții, precum și la domiciliile altor trei persoane implicate în activitatea infracţională. Aceștia au vârste cuprinse între 28 şi 43 de ani și sunt toţi domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 121 plase de pescuit (59 plase tip monofilament, 4 plase tip setcă, 30 plase confecţionate din aţă și 28 plase tip avă), o armă artizanală cu 3 cartuşe confecţionate artizanal, 40 de cartuşe pentru o armă de vânătoare de calibru 12 mm, două aparate electrice de pescuit. Totodată a fost indisponibilizat și un autoturism marca Mitsubishi şi un peridoc, bunuri ce fac obiectul cauzei penale.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, pescuit cu plase monofilament, pescuit electric, urmând ca cercetările să fie continuate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în vederea stabilirii întregii arii infracționale.12
Pagina a fost generata in 0.2281 secunde