Peste 13.000 de turişti, blocaţi din cauza unor căderi masive de zăpadă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 13.000 de turişti, blocaţi din cauza unor căderi masive de zăpadă
Externe 09 Ianuarie 2018 / 23:13 1457 accesări 0 comentarii

Aproximativ 13.000 de turiști sunt blocați în stațiunea elvețiană Zermatt, din cauza căderilor masive de zăpadă, dar și a riscului crescut de avalanșe. Oamenii au rămas fără curent, iar drumul de acces către celebra stațiune de schi este închis. Turiştii au fost evacuaţi din zona calamitată din cauza căderii reţelei de electricitate, mai ales pentru faptul că există şi riscul de producere de avalanşe. "Sosirile și plecările către și din Zermatt nu sunt posibile în acest moment", anunţă site-ul stațiunii, iar traseele și cursele cu telecabina sunt închise. Vă rugăm să ascultați instrucțiunile și vă rugăm să stați înăuntru", scrie site-ul Zermatt, stațiune aflată în cantonul Valais, în sud-vestul Elveției.

O purtătoare de cuvânt a stațiunii a afirmat că aproximativ 13.000 de oameni sunt blocați, aproape de capacitatea maximă a stațiunii. Mai precis, Zermatt are în total de 13.400 locuri de cazare, dintre care 7.200 în hoteluri şi 6.200 în apartamente. Accesul rutier către stațiunea care are aproximativ 5.500 de locuitori a fost închis luni dimineață din cauza riscului crescut de producerea a unei avalanșe.

Un zbor de recunoaștere urmează să aibă loc deasupra regiunii, pentru a stabili în cât timp se vor putea redeschide drumurile.

loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2238 secunde