Pfizer şi BioNTech ar putea câştiga 13 miliarde de dolari în urma producerii vaccinului anti-COVID

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pfizer şi BioNTech ar putea câştiga 13 miliarde de dolari în urma producerii vaccinului anti-COVID

Economie 11 Noiembrie 2020 / 20:39 325 accesări
Foto: pixabay

Foto: pixabay

Producătorul americanPfizer şi firma germană de biotehnologie BioNTech pot câştiga 13 miliarde de dolari în urma vânzărilor de anul viitor, care ar fi împărţite între cele două companii, conform analiştilor din cadrul băncii de investiţii Morgan Stanley, transmite Mediafax.

Partea grupului Pfizer ar depăşi cel mai bine vândut produs al companiei, un vaccin pentru pneumonie care a generat anul trecut 5,8 miliarde de dolari din vânzări. Grupul american a declarat că va furniza 100 de milioane de doze în SUA, cu un preţ de 39 de dolari pentru două doze.

Uniunea Europeană a rezervat deja 200 de milioane de doze din vaccinulanti-COVID, iar Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze.

În timp ce alte companii au anunţat că nu vor profita de pe urma vaccinului anti-COVID-19, Pfizer a abordat o mişcare diferită. Producătorul a refuzat fondurile de cercetare ale guvernului Statelor Unite sub actualul program de vaccinare – Operation Warp Speed – şi a folosit 2 miliarde de dolari din propriile fonduri pentru a dezvolta un vaccin de imunizare cu BioNTech.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1745 secunde