Pietoni indisciplinaţi, sancţionaţi de poliţişti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pietoni indisciplinaţi, sancţionaţi de poliţişti

Eveniment 11 Aprilie 2019 / 15:39 5128 accesări

La data de 10 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa şi ai Serviciului Rutier Constanţa au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de pietonii care traversează strada neregulementar. În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au aplicat 287 de sancțiuni contravenționale, pe raza municipiului Constanța. În ceea ce privește statistica accidentelor rutiere, menționăm faptul că, pe raza municipiului Constanța, în primele 3 luni ale anului 2019 s-au produs 20 de accidente rutiere pe fondul traversării neregulamentare de către pietoni, cu 4 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, din analiza polițiștilor rutieri reiese faptul că traversarea prin loc nepermis este a doua cauză principală de producere a accidentelor rutiere, prima fiind neacordarea de prioritate autovehicule.

Polițiștii rutieri le reamintesc pietonilor să se angajeze în traversarea drumului public doar prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există; să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni. De asemenea, menționăm faptul că traversarea se face în condiţii de siguranţă și niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri - ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! Copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!12