Planeta vorbește aproape 7.000 de limbi diferite!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua europeană a limbilor

Planeta vorbește aproape 7.000 de limbi diferite!

Lifestyle 26 Septembrie 2018 / 08:56 355 accesări

Pe 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/, este sărbătorită Ziua europeană a limbilor. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri şi quiz-uri, serate literare, conferinţe, mese rotunde, programe de radio şi de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum şi numeroase concerte organizate în spaţii publice.

La iniţiativa Consiliului Europei, Ziua europeană a limbilor este sărbătorită în fiecare an, începând din 2001. Scopul acestui eveniment este de a promova plurilingvismul, ca punte esenţială de comunicare între popoare, dar şi un instrument de interes turistic sau profesional. În plus, cunoaşterea limbilor străine facilitează o mai bună înţelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european.

Anul 2001 a fost proclamat de către Consiliul Europei şi Uniunea Europeană Anul European al limbilor, conform http://edl.ecml.at/, citat de Agerpres. Tematica multilingvismului a devenit tot mai prezentă în dezbaterea europeană, în special din 2007, când a fost creat în cadrul Comisiei Europene portofoliul multilingvismului.

Printre avantajele învăţării limbilor străine se numără: descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii şi de a-i înţelege mai bine pe cei din jur. Cetăţenii europeni sunt încurajaţi să înveţe cât mai multe limbi, indiferent de vârstă, atât în şcoli cât şi în afara lor.

Planeta noastră numără mai mult de 7 miliarde de locuitori, repartizaţi în 189 de state independente, care vorbesc între 6.000 şi 7.000 de limbi diferite. În Europa, există în jur de 225 de limbi indigene, adică aproximativ 3% din totalul mondial. Există 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi 200 de limbi vorbite pe întreg continentul european. Majoritatea limbilor lumii sunt vorbite în Asia şi în Africa, conform http://edl.ecml.at/.12
Pagina a fost generata in 0.2605 secunde