Poliția britanică a arestat cinci suspecți în cazul atentatelor din Paris și Bruxelles

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția britanică a arestat cinci suspecți în cazul atentatelor din Paris și Bruxelles
15 Aprilie 2016 / 15:45 236 accesări 0 comentarii

Poliţia britanică a arestat cinci persoane suspectate că ar fi plănuit acte teroriste, un bărbat fiind reţinut chiar pe aeroportul Gatwick din Londra, în cadrul anchetei privitoare la atentatele teroriste din Paris şi Bruxelles, potrivit unei surse din securitate citate de Reuters.

Trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi, joi, în Birmingham şi un alt bărbat a fost reţinut vineri dimineaţă pe aeroportul Gatwick din Londra.

Şeful departamentului de poliţie din West Midlands, Constable Marcus Beale, a declarat că nu există niciun indiciu că suspecţii plănuiau să comită vreun atac în Marea Britanie.

"Această operaţiune face parte din investigaţia amplă condusă de Unitatea de combatere a Terorismului din West Midlands, împreună cu întreaga reţea de combatere a terorismului din ţară şi cu partenerii internaţionali, inclusiv cei belgieni şi francezi, pentru a cerceta orice ameninţare la adresa Marii Britanii, după atacurile din Europa", a declarat oficialul britanic.

Poliţia a refuzat să ofere alte detalii despre respectivele arestări, dar o sursă din securitate a precizat că reţinerile au legătură cu atentatele teroriste din Bruxelles de pe 22 martie şi cu cele din Paris de pe 13 noiembrie.

Doi bărbaţi cu vârste de 40, respectiv 59 de ani şi alţi doi cu vârsta de 26 de ani, precum şi o femeie de 29 de ani sunt interogaţi de poliţia britanică, în timp ce alte raiduri au loc în Birmingham.

Potrivit presei britanice, belgianul Mohamed Abrini, suspectat de implicare în atentatele teroriste din Bruxelles şi Paris revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, ar fi călătorit în Birmingham anul trecut şi ar fi fotografiat un stadion de fotbal din zonă.

Şi Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor din Paris care a murit pe 18 noiembrie într-un raid al poliţiei franceze, ar fi vizitat Birmingham în luna octombrie a anului trecut, pe telefonul său găsindu-se fotografii cu diverse locuri din oraş.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1676 secunde