Poliția egipteană, arestări în legătură cu naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția egipteană, arestări în legătură cu naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți

24 Septembrie 2016 / 19:50 297 accesări

Autoritățile egiptene au arestat sâmbătă două persoane în legătură cu naufragiul unei ambarcațiuni cu imigranți în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 162 de persoane, a relatat agenția de presă de stat MENA, preluată de DPA.

Poliția i-a arestat pe cei doi — un pescar și mama sa — în provincia Beheira din Delta Nilului, în largul căreia s-a scufundat miercuri o ambarcațiune cu sute de imigranți la bord.

Procurorii au dispus ca cei doi suspecți să rămână în arestul poliției timp de patru zile în așteptarea investigației privind implicarea lor în accident, a precizat MENA, fără a oferi alte detalii.

Site-ul egiptean de știri al-Youm al-Sabaa a scris că bărbatul și mama sa au fost arestați pentru că și-ar fi folosit barca de pescuit pentru a transporta imigranți de la mal către ambarcațiune, înainte ca aceasta să pornească în tragicul voiaj.

Joi, patru membri ai echipajului ambarcațiunii au fost arestați.

În total, 164 de persoane au fost salvate după scufundarea ambarcațiunii în Mediterana, în largul orașului Rosetta, potrivit guvernatorului provinciei, Mohammed Sultan.

Informațiile sunt contradictorii în privința numărului persoanelor care se aflau la bordul ambarcațiunii. Unele media egiptene au relatat, citând supraviețuitori, că la bord se aflau circa 500 de persoane, deși capacitatea ambarcațiunii era de 150.

În ultimii ani, Egiptul s-a confruntat cu o creștere a numărului de imigranți care încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

Tulburările regionale și rata mare a șomajului sunt considerate printre principalii factori care îi determină pe imigranți să se aventureze în astfel de călătorii riscante.12
Pagina a fost generata in 0.15 secunde