Politica lui Palaz la CJC - multe cheltuieli, zero beneficii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Palatul Copiilor rămâne la stat Politica lui Palaz la CJC - multe cheltuieli, zero beneficii
Administrație 17 August 2016 / 19:01 622 accesări 0 comentarii

Propunerea vicepreședintelui CJC Claudiu-Iorga Palaz de a trece Palatul Copiilor în administrarea autorității județene a fost respinsă. Socotelile i-au fost încurcate.

Propunerea vicepreședintelui CJC Claudiu-Iorga Palaz de a trece Palatul Copiilor în administrarea autorității județene a fost respinsă. Socotelile i-au fost încurcate.

Acțiunile vicepreședintelui pemepist al CJC, Claudiu-Iorga Palaz, sunt atât de greu de explicat încât pot fi comparate ușor cu invaziile extraterestre. Mai întâi, el a vrut ca CJC să se retragă din acționariatul Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, obiectiv care ajută la dezvoltarea economiei și turismului în zonă. Acum, Palaz a vrut ca autoritățile județene să preia Palatul Copiilor, care ar genera mai multe cheltuieli decât beneficii. Care e motivul acestei contradicții? Nu mai el știe, dar nu e suficient de transparent să ni-l spună și nouă.

De când a fost instalat în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța (CJC), pemepistul Claudiu-Iorga Palaz se poartă de parcă instituția i-a fost dată cadou. Ce-i drept, nici nu e departe de adevăr, din moment ce nu a ajuns în funcție prin voința poporului, ci prin negocieri politice, fiind într-un partid cu doar doi consilieri și-un vicepreședinte și votul a 6,38% din alegători. Poate tocmai de aceea înaintează tot felul de propuneri în spatele cărora nu stau niciun fel de explicații logice. Dacă, în urmă cu câteva săptămâni, Palaz făcea propunerea explozivă de a trece acțiunile deținute de CJC la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu“ (20%) la Ministerul Transporturilor, acum el a venit cu un proiect prin care se contrazice singur. La ședința CJC de miercuri, 17 august, el a propus ca Palatul Copiilor din Constanța să treacă din administrarea Ministerului Educației în cea a CJC. Singurul motiv invocat este legat de „necesitatea reabilitării obiectivului, pentru care statul nu a mai investit nimic în ultimii ani”. O asemenea tentativă a mai existat și în 2013, din partea Guvernului condus la acea vreme de Victor Ponta. Însă proiectul a fost respins prin dezacordul pedeliștilor, actuali liberali.

PALATUL COPIILOR RĂMÂNE LA STAT

Judecând propunerile, Palaz vrea ca CJC să aloce fonduri proprii pentru reabilitarea unui obiectiv aflat în patrimoniul statului și care nu ar aduce beneficii semnificative județului. În schimb, pemepistul militează pentru ieșirea CJC din acționariatul Aeroportului „Kogălniceanu“, tranzitat, anual, de peste 70.000 de pasageri, cei mai mulți fiind turiști străini. Pe scurt, face tot posibilul ca CJC să cheltuiască mult și să nu primească nimic. Care sunt motivele din spatele acestor propuneri nu a vrut să ne răspundă concret, indiferent de câte ori l-am întrebat. Cert este că proiectele sale nu vor trece așa ușor cum a crezut. Dacă propunerea privitoare la aeroport este încă în analiză, cea legată de Palatul Copiilor a fost respinsă fără discuții. Cei care s-au opus au fost consilierii liberali, care au precizat că nu a fost indicată sursa de finanțare și că CJC are deja în administrare destule obiective și monumente în paragină, care trebuie reabilitate cu prioritate. „Haideți, mai întâi, să ne ocupăm bine de ceea ce avem deja, după care să preluăm alte clădiri pentru care să aprobăm investiții”, a declarat, în timpul ședinței, liderul grupului PNL din CJC, Robert Boroianu. Răspunsul lui Palaz nu s-a lăsat așteptat și nici nu a explicat nimic: „Înțeleg că dumneavoastră ați votat „împotrivă” pentru că a fost proiectul PMP”. Înțelegem și noi, la rândul nostru, că vicepreședintele pemepist al CJC face tot posibilul să aducă județul în sărăcie, cu multe cheltuieli și zero beneficii.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.2033 secunde