Polițiști condamnați pentru luare de mită!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițiști condamnați pentru luare de mită!

Eveniment 17 Martie 2016 / 19:38 2495 accesări

Trei agenți din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa au fost condamnaţi de magistrații Tribunalului Constanța, într-un dosar în care au fost acuzați că au luat mită de la indivizi ce furau din vagoanele CFR, pentru a le oferi acestora protecție. Polițiștii Nicolae Zanet și Sorin Cosmeanu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, în vreme ce colegul lor Cristian Buga a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Pe de altă parte, în același dosar, Florin Mustățea, cel considerat liderul grupării infracționale, s-a ales cu o pedeapsă de trei ani și opt luni de detenție, în vreme ce Sorin Daniel Moraru și Costel Bobric, membri ai rețelei, au primit doi ani și, respectiv, doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în perioada 2014 - 2015, „Florin Mustățea, ajutat de alţi făptuitori, a sustras din vagoanele-cisternă ale SC OT SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul lui Costel Bobric”, după cum susțin procurorii. Totodată, au stabilit anchetatorii, în luna aprilie a anului 2015, Florin Mustățea și un amic de-al lui le-ar fi dat, de mai multe ori, bani și produse petroliere agenților Buga, Cosmeanu și Zanet pentru ca aceștia să închidă ochii la loviturile comise de ei. Rețeaua a fost anihilată la sfârșitul lunii aprilie 2015, în urma mai multor percheziții domiciliare.

În timpul descinderilor efectuate la acea dată la locuinţele inculpaţilor sau apropiaţilor acestora, respectiv la autoturismele folosite, inclusiv cele de serviciu, au fost descoperite diverse cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele-cisternă manevrate în Portul Constanţa.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.482 secunde