Poliţişti israelieni răniţi în confruntările din Cisiordania ocupată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliţişti israelieni răniţi în confruntările din Cisiordania ocupată
Externe 03 Ianuarie 2019 / 16:46 151 accesări 0 comentarii

Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi în confruntări care au avut loc joi între forţele de ordine şi colonişti pe locul unei foste colonii evacuate în Cisiordania ocupată, a anunţat poliţia israeliană. "Forţele de ordine au început joi dimineaţă evacuarea ocupanţilor a două clădiri instalate ilegale la Amona", a precizat poliţia într-un comunicat. Guvernul israelian a autorizat în martie 2017 construcţia unei noi colonii în Cisiordania pentru a-i reloca pe locuitorii evrei din Amona, o colonie construită fără autorizaţia autorităţilor şi evacuată în februarie 2017, informează Agerpres. În ciuda acordului între conducerea coloniştilor şi autorităţile israeliene pentru construcţia unei noi colonii în locul celei de la Amona, există militanţi care încearcă să se reinstaleze în acelaşi loc. Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi de pietrele care au fost aruncate, iar două persoane au fost arestate, conform comunicatului. "Zeci de tineri au folosit violenţa împotriva forţelor de poliţie, care au utilizat mijloace de dispersare a manifestanţilor", se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Armata urmează să retragă cele două construcţii prefabricate instalate la faţa locului când poliţia îi va evacua pe civilii care manifestează pentru a se evita această distrugere, conform poliţiei.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1761 secunde