Polițiștii locali i-au bombardat cu acțiuni pe comercianții ilegali

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Polițiștii locali i-au bombardat cu acțiuni pe comercianții ilegali
Administrație 18 Mai 2017 / 18:49 314 accesări 1 comentariu

Urmare a cooperării proactive dintre Poliția Locală, Inspectoratul de Poliție Județean și Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța, în perioada 20 aprilie - 17 mai 2017, echipele mixte au intervenit în piețele constănțene. Acțiunea a vizat respectarea Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. Cu această ocazie, s-a acționat în piețele agroalimentare Brotăcei, Cireșica, Tomis III, Tic-Tac, Griviței, Autogară Sud și Km 4-5. Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane și au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, republicată. Au fost confiscate peste 200 de kilograme de fructe și legume și peste 500 de articole de îmbrăcăminte și suveniruri. De asemenea, polițiștii locali au participat la două razii și opt acțiuni în baza planului comun de ordine și liniște publică. Acțiuni similare vor avea loc în toată perioada anului 2017, pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat și a celui ilicit desfășurat în perimetrul piețelor constănțene.

1 comentariu

Constanteanul 10:23:03 / 19 Mai 2017
Sistemul este prost!

De fapt, sistemul este prost. Inainte, micii producatori din jurul Constantei, cei care vindeau cateva legaturi de verdeata sau o galeata de rosii din gradina, plateau o taxa pe zi pentru ca vindeau in piata. Acum li se cere sa-si faca certificat de producator, sa dea tot felul de declaratii la fisc si evident ca Mosul sau babuta care venea sa vanda la piata o zi pe saptamana, acum nu mai vine deloc. In schimb, vand marfa bronzatilor care se joaca de-a ascunselea cu politia. Rezultatul este ca pietele sunt goale, marfurile sunt scumpe si stau cu zilele pe tarabe. Ne-am saturat sa nu avem legume proaspete si ieftine. Cerem Primariei sa instituie un sistem de plata zilnic fara zeci de formalitati, astfel incat micii producatori sa fie stimulati sa vina in piata si nu alungati!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2295 secunde