Premieră! 15 zile fără accidente rutiere la nivelul județului Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La cât mai multe

Premieră! 15 zile fără accidente rutiere la nivelul județului Constanța

Eveniment 03 Octombrie 2018 / 15:33 925 accesări

În condițiile în care nu există zi în care polițiștii de la Rutieră să nu surprindă în trafic vreun șofer beat sau fără permis de conducere la volan, 24 de ore fără incidente majore reprezintă o adevărată premieră. Dar iată că, la nivelul județului Constanța, s-au adunat, până în momentul de față, 15 zile, nu una, fără accidente rutiere. „Una dintre preocupările permanente ale Poliției Române, prin Direcția Rutieră, reprezintă îmbunătăţirea continuă a nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier, cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave. Numeroasele acţiuni desfășurate în teren de către polițiștii rutieri constănțeni au dorit și pe parcursul anului 2018 sensibilizarea participanţilor la traficul rutier, care prin adoptarea unui comportament adecvat şi civilizat,dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere“, se arată într-o informare a Inpectoratului de Poliție al județului Constanța.

Astfel, în luna ianuarie au fost 3 zile (pe 6, 12 și 16), a urmat februarie (8, 9,12, 20, 23, 26), apoi martie (1 și 18), aprilie (7 și 27), 28 august și 2 octombrie. În primele 9 luni ale anului în curs, la nivelul judeţului Constanţa au fost înregistrate 65 de evenimente rutiere grave, în scădere cu 12 fapte faţă de perioada similară a anului trecut. În cadrul acestor evenimente, s-au înregistrat 35 de decese, cu şapte mai puţine, respectiv 39 de răniţi grav, cu 12 mai puţini decât anul trecut.

Iată și câteva recomandări pe care polițiștii constănțeni le adresează permanent participanților la trafic:

1. Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

2. Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

3. Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

4. Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

5. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

6. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

7. Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!12