Premieră la Constanța! Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilităţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premieră la Constanța! Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilităţi

Social 24 Octombrie 2017 / 11:08 2298 accesări

Se va concretiza (sperăm din suflet) pe nisipul de la malul Mării Negre! Este prima de acest fel din Europa și se preconizează că de beneficiile ei se vor bucura aproximativ 200.000 de persoane cu dizabilități din întreaga țară.

Plaja terapeutică pentru persoanele cu nevoi speciale a început să se contureze încă din vara acestui an, fiind un concept unic în lume care îmbină zone de relaxare cu ateliere de terapie. Proiectul, iniţiat de psihologul constănţean Adrian Gemănaru, se va întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi de plajă şi va cuprinde mai multe zone terapeutice, atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru turiştii aflaţi în vacanţă cu familia pe litoralul românesc. Potrivit inițiatorului, Parcul Terapeutic va cuprinde zone de șezlonguri, zone de cearșafuri, spaţii pentru terapie prin sport si muzica (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală și tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny - certificat internaţional, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor etc. „Echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde deja există mai multe astfel de parcuri terapeutice. Peste 200 de voluntari din 10 ţări din întreaga lume vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar atât intrarea, cât şi toate facilităţile sectorului de plajă, vor fi gratuite“, precizează Adrian Gemănaru.

Pentru a veni în sprijinul acestei inițiative, în data de 25 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va găzdui evenimentul Gala Femeilor Solidare, în cadrul căruia se vor face strângeri de fonduri. Toate veniturile din vânzarea de bilete ale acestui eveniment vor fi direcţionate pentru amenajarea Plajei terapeutice. Spectacolul va fi întreţinut de artistul constănţean Ionuţ Galani şi trupa Brio Sonores – câştigătorii emisiunii „Românii au Talent”, iar momentele de umor vor fi asigurate de cunoscuţii Romică Ţociu şi Cornel Palade. Preţul unui bilet este de 70 lei şi poate fi achiziţionat de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi de pe site-ul www.bilete.ro. „În cadrul evenimentului de la malul mării vor fi premiate 10 femei cu notorietate din municipiul Constanţa, care s-au implicat voluntar în acest proiect menit să ofere o şansă la integrarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, vor fi acordate şi 5 premii de excelenţă unor doamne din România pentru implicarea în cadrul proiectului“, a adăugat psihologul constănțean.

Taguri articol


12