Premierul Florin Cîţu: Nu sunt adeptul împărţirii în „vaccinaţi” şi „nevaccinaţi”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Florin Cîţu: Nu sunt adeptul împărţirii în „vaccinaţi” şi „nevaccinaţi”

Social, Sănătate 07 Aprilie 2021 / 09:06 4414 accesări
Întrevederea premierului Florin Cîțu cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, foto: gov.ro

Întrevederea premierului Florin Cîțu cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu a afirmatcă Guvernul nu are în vedere condiţionarea cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere în baza dovezii de vaccinare.

„Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară.
Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector.
Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice. Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19”, afirmat marţi Florin Cîţu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României.
Premierul a mai spus că sper ca oamenii să înţeleagă că numai atigând un anumit prag de imunizare a populaţiei, lumea poate reveni la normalitate.
„Sper ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă că vom putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, iar vaccinarea ne oferă această şansă. Bineînţeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului.
Florin Cîţu a mai declarat că nu este adeptul împărţirii în „vaccinaţi” şi „nevaccinaţi” și că nu se vor limita călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu.

Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în ”vaccinaţi” şi ”nevaccinaţi”.
În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu.

De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene”, a completat Cîţu.



12