Preşedintele Iohannis nu a acceptat nicio propunere de remaniere a Guvernului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Preşedintele Iohannis nu a acceptat nicio propunere de remaniere a Guvernului
Politică 28 August 2019 / 19:20 1891 accesări 1 comentariu

"În primul rând, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru că acest guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier", a spus şeful statului, ieri, la Palatul Cotroceni. El a motivat respingerea propunerilor pentru Ministerul Justiţiei, Educaţiei, precum şi propunerea de vicepremier pe teme economice. "Resping propunerea pentru ministrul Justiţiei. Nu voi tolera să fie ignorat votul dat în 26 mai, când s-a blocat prin votul românilor programul PSD şi ALDE de a destructura justiţia, de a opri lupta anticorupţie şi de a baroniza total România. PSD şi ALDE sunt vinovate pentru dezastrul actual, pentru politizarea instituţiilor şi nu voi tolera propuneri care sunt total împotriva valorilor democratice în care cred majoritatea românilor şi în care cred şi eu. Resping propunerea pentru Ministerul Educaţiei. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educaţia - zona în care nu avem nevoie de soluţii ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă şi nici nu este în stare să le facă. Resping propunerea pentru funcţia de vicepremier pentru teme economice. De asemenea, există decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale, pe care nu vreau să le periclitez cu numiri precum cea vehiculată de PSD. România are un drum european, un drum prin care îşi consolidează statul de drept şi valorile democratice, şi nu pot accepta propuneri contrare acestei direcţii", a afirmat Iohannis.

ANUNȚUL FĂCUT DE EUGEN NICOLICEA, DUPĂ REFUZUL LUI IOHANNIS: ”PREŞEDINTELE ÎNCALCĂ CONSTITUŢIA”

Eugen Nicolicea a avut o primă reacție după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că refuză propunerile făcute de Viorica Dăncilă. Deputatul PSD a susținut la Antena 3 că Iohannis ar încălca Constituția. "Domnul preşedinte refuză să îşi îndeplinească atribuţiile, anume că în caz de remaniere sau vacantare a postului, preşedintele revocă şi numeşte la propunerea premierului. Este o formulă imperativă în Constituţie, nu dacă vrea şi are chef. Dacă nu o face, într-un mod motivat, înseamnă că încalcă Constituţia. Acest lucru se pretează Curţii Constituţionale, dacă este sesizată, evident. Nu ştiu dacă doamna Dăncilă o va face, dar poate să o facă", a spus Eugen Nicolicea. Anunțul făcut de Eugen Nicolicea, după ce Iohannis a refuzat propunerile făcute de Dăncilă: ”Preşedintele încalcă Constituţia”.

Premierul Viorica Dăncilă va susține astăzi, de la ora 20.30, declarații de presă la Palatul Victoria.

Loading...

1 comentariu

Marian 11:55:00 / 29 August 2019
Romanii vor sa fie rau in tara

Iohannis este din ce in ce mai insalubru. Din pacate contraoferte sunt putine si la fel de proaste. Mai nou a aparut si Mircea Diaconu,insa el nu este suficient de neam prost ca sa fie agreat de populatia majoritar plina de ura si doritoare de lideri tot de tip mahala. Romania nu are un nivel general de dorinta de civilitate,romanilor le este frica sa fie altfel decat un pic aharhici,cu reguli ce se pot incalca,cu hotii acceptate. Romania inca mai viseaza la dictatura.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2227 secunde