Prezențe românești la Festivalul de Film Est-European de la Cottbus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prezențe românești la Festivalul de Film Est-European de la Cottbus

Cultură 02 Noiembrie 2015 / 17:52 856 accesări

La Cottbus, se deschide marți, 3 noiembrie, ediția aniversară a Festivalului Internaţional de Film Est-European, care marchează împlinirea a 25 de ani de la prima ediție a evenimentului. Festivalul a fost inițiat în 1991, cu intenția de a face simțită prezența filmelor din Europa de Est pe piața germană și de a urmări cum reflectă regizorii din fostele țări socialiste schimbările sociale și politice din statele lor de proveniență.

România este reprezentată la această ediție jubiliară printr-o serie importantă de producţii recente, printre care trei lungmetraje: „Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, „Muntele magic”, de Anca Damian, și „Lumea e a mea“ de Nicolae Constantin Tănase, cel din urmă având premiera, recent, inclusiv în cinematografele constănțene. Selectat este și scurtmetrajul „Insula”, de Ozana Nicolau.

Juriul festivalului este format din Aida Begic din Bosnia-Herțegovina, Andreas Kleinert - Germania, Visar Morina - Kosovo, Ineke Smits - Olanda și Zelimir Zilnik - Serbia. Aceștia vor acorda patru trofee „Lubinas“. Alte șapte jurii vor acorda premiile pentru cel mai bun film de scurtmetraj, cel mai bun film pentru tineret, cel mai bun film de debut și alte premii. În total, Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus acordă 18 premii, care au o valoare totală de 77.750 de euro.

„Institutul Cultural Român din Berlin, în calitatea sa de partener cu tradiție îndelungată al festivalului de la Cottbus, începând din anul 2009, a sprijinit și în acest an participarea românească la ediția aniversară a festivalului. Din delegația prezentă anul acesta vor face parte regizorii Nicolae Constantin Tănase și Ozana Nicolau”, se arată într-un comunicat al ICR Berlin.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.142 secunde