Primul american care a zburat în jurul Pământului, la spital

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul american care a zburat în jurul Pământului, la spital

Externe 08 Decembrie 2016 / 14:49 410 accesări
John Glenn

John Glenn

Fostul astronaut și senator John Glenn, primul american care a efectuat un zbor orbital în jurul Pământului, a fost spitalizat, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Ohio State University, instituție care a dat numele acestuia uneia dintre facultățile sale, semnalează AFP. Fostul pilot de vânătoare, acum în vârstă de 95 de ani, a fost internat la spitalul universitar pentru cancer James Cancer Hospital, a precizat, pentru France Presse, Hank Wilson, purtător de cuvânt al facultății The John Glenn College of Public Affairs. "Chiar dacă senatorul Glenn este (spitalizat) la James, nu înseamnă că suferă de cancer", a nuanțat acesta.

Actuala sa stare de sănătate rămâne un mister, cu atât mai mult cu cât un purtător de cuvânt al spitalului în cauză a dat asigurări că John Glenn nu a fost înregistrat ca pacient pentru departamentul de cancer. În februarie 1962, John Glenn a devenit primul astronaut american care a efectuat un zbor pe orbită în jurul Pământului, la bordul minusculei capsule Friendship 7, după ce cosmonautul sovietic Iuri Gagarin reușise acest lucru în 1961. John Glenn a "recidivat" în 1998, la vârsta de 77 de ani, devenind de această dată cel mai vârstnic astronaut în spațiu.

John Glenn a fost, de asemenea, senator democrat de Ohio între 1974 și 1999. Barack Obama l-a decorat în 2012 cu Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincție civilă acordată în Statele Unite.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2036 secunde