Proiectil de aviație de 250 de kilograme, găsit în zona Portului Giurgiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiectil de aviație de 250 de kilograme, găsit în zona Portului Giurgiu

13 Februarie 2017 / 10:58 439 accesări

Un proiectil de aviație de 250 de kilograme, cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, luni dimineaţă, în zona Administraţei Fluviale a Dunării de Jos, pe un şantier, zona fiind evacuată, potrivit ISU Giurgiu.

"Solicitarea s-a făcut în jurul orei 07.45. Este vorba despre un proiectil de aviație găsit în zona portului, de aproximativ 250 de kilograme, mai exact în apropiere de Administrația Fluvială a Dunării de Jos. După sosirea inspectorilor tehnici la fața locului, s-a constatat că este vorba de un proiectil de aviație de aproximativ 250 de kilograme, care a fost descoperit în urma unor lucrări de șantier executate în zona respectivă. S-a acționat pentru evacuarea personalului angajat în respectivul șantier și acum se caută un șantier pentru ridicarea proiectilului pentru că nu există în dotarea niciunui inspectorat un utilaj pecial pentru așa ceva, ținând cont de greutatea foarte mare a proiectilului. Proiectilul se pare că ar fi din cel de-al Doilea Război Mondial. E un proiectil rămas neexplodat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Florin Neguț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu.

Echipa pirotehnică va decide ce se va întâmpla cu proiectilul.

"Sunt poligoane special amenajate, de exemplu ISU Giurgiu are un poligon în zona Băneasa unde se fac niște tranșee în care se pun toate proiectilele găsite neexplodate și în acea zonă se face distrugerea muniției. Asta o va stabili echipa pirotehnică, dacă o să îl distrugă astăzi (luni-n.r.) sau dacă o să îl depoziteze pentru o distrugere ulterioară", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Florin Neguț.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2436 secunde