Putin reduce influența statului asupra internetului și mass-media?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Putin reduce influența statului asupra internetului și mass-media?!

Externe 21 August 2017 / 10:51 484 accesări

Președintele rus Vladimir Putin a apreciat, duminica aceasta, că influența statului asupra internetului și mas-media ar trebui "redusă, dacă nu chiar exclusă", în condițiile în care spațiul mediatic și internetul din Rusia sunt supuse unui strâns control din partea autorităților, informează luni AFP. "Dacă societatea însăși va pune la punct un sistem de filtre morale și etice, va fi corect să reducem, dacă nu chiar să excludem — dar ar fi mai bine să excludem — influența statului în acest proces", a declarat Vladimir Putin, în timpul unui forum al tineretului rus în Crimeea. "Ceea ce legea interzice, trebuie interzis peste tot, în internet, la televiziune sau în alte mass-media", a nuanțat totuși Vladimir Putin, adăugând că este "în contact, dar nu permanent, cu directorii principalelor televiziuni" ruse. Aceste declarații intervin în contextul unui control tot mai strict instaurat în ultimii ani de către autoritățile ruse asupra internetului, foarte folosit de opoziție, tendință ce se amplifică în prezent pe fondul luptei antiteroriste.

În iulie, parlamentul rus a votat o lege ce interzice utilizarea în Rusia a "anonymizers", servicii web ce permit accesul în mod anonim la site-urile de internet blocate pe teritoriul țării.

De asemenea, deputații au votat o lege ce îi obligă pe internauți să se identifice printr-un număr de telefon pentru a folosi mesageriile pe web, iar la sfârșitul lui iunie, Roskomnadzor, autoritatea pentru supravegherea mass-media, a amenințat că va bloca Telegram, mesagerie foarte populară în Rusia pentru nivelul său ridicat de criptare. Nu în ultimul rând, de la 1 ianuarie, întreprinderile web ruse și străine sunt obligate să stocheze datele utilizatorilor lor în Rusia și să le transmită autorităților dacă acestea le vor cere.12
Pagina a fost generata in 0.1793 secunde