R. Moldova, în pragul Acordului de asociere la UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

R. Moldova, în pragul Acordului de asociere la UE

Externe 26 Ianuarie 2017 / 17:15 324 accesări
R. Moldova, în pragul Acordului de asociere la UE

R. Moldova, în pragul Acordului de asociere la UE

Acordul de asociere la UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova și ridicarea nivelului de trai al cetățenilor ei la standardele existente în țările membre ale Uniunii Europene, a declarat miercuri seară premierul moldovean, Pavel Filip, în prima ședință din acest an a Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), conform unui comunicat al Executivului de la Chișinău. În această reuniune, care a fost prezidată de premier, a fost examinat raportul privind realizarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere a Republicii Moldova la UE în anii 2014-2016. Conform datelor prezentate de ministrul de Externe, Andrei Galbur, acțiunile planificate pentru perioada menționată au fost realizate în proporție de peste 70%, iar rata de armonizare a legislației naționale la acquis-ul comunitar prevăzut de acord este în creștere. Totodată, în 2016 au fost eliminate mai multe restanțe, inclusiv datorită realizării cu succes a "foii de parcurs" convenite cu autoritățile de la Bruxelles, subliniază comunicatul. "În 2016 am reușit să recuperăm mai multe restanțe, iar la sfârșitul anului a fost aprobat și Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană în perioada 2017-2019, proiect ce definește prioritățile de activitate pentru anii următori”, a menționat la rândul său Pavel Filip.

Cu această ocazie, șeful guvernului de la Chișinău a accentuat necesitatea elaborării unui plan de comunicare separat privind beneficiile Acordul de asociere a Republicii Moldova la UE, astfel ca și cetățeanul de rând să cunoască mai bine ce înseamnă și ce oferă acest acord. Totodată, guvernul moldovean își propune să-și intensifice dialogul cu partenerii străini pentru a-i informa despre pașii întreprinși în ceea ce privește aplicarea acordului, conform aceluiași comunicat.

În cadrul ședinței, potrivit textului, s-a discutat, de asemenea, despre următoarea reuniune a Consiliului de asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, preconizată pentru luna martie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1931 secunde