Radu Mazăre nu poate fi forțat să părăsească Madagascarul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Radu Mazăre nu poate fi forțat să părăsească Madagascarul
Justiție 14 Mai 2019 / 15:26 2624 accesări 6 comentarii
Situația lui Radu Mazăre este subiectul unui articol din numărul de marți al cotidianului  L'Express de Madagascar

Situația lui Radu Mazăre este subiectul unui articol din numărul de marți al cotidianului L'Express de Madagascar

Jean-Jacques Randrianasolo, ministrul Justiţiei din Madagascar, a declarat că Radu Mazăre va fi extrădat în România, informează publicaţia L'Express de Madagascar, care precizează că fostul primar al Constanţei a depus cerere pentru azil în Madagascar.

Potrivit publicaţiei din Madagascar, Radu Mazăre, aflat în a şaptea zi de arest într-o secţie de poliţie din Anosy, a fost informat că urmează să fie extrădat.

Surse citate de L'Express de Madagascar au transmis că Radu Mazăre a depus o cerere pentru azil în Madagascar, urmând ca solicitarea să fie judecată de Înalta Curte de Justiţie din Madagascar pe data de 21 ianuarie 2020.

Mazăre nu poate fi forţat să părăsească ţara până când cererea sa de azil nu este judecată și cazul său nu primește o decizie definitivă, protecția sa ținând, până la momentul unei hotărâri emise de instanță, de competența Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, au precizat aceleași surse.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, marţi, că procedura de extrădare a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, ţine acum exclusiv de autorităţile din Madagascar, precizând că decizia extrădării va fi luată acolo.

"Acum procedurile ţin exclusiv de autorităţile din Madagascar. Deci ei sunt cei care, în momentul de faţă, analizează şi vor lua deciziile pe care le consideră oportune", a declarat ministrul interimar al Justiţiei.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.173 secunde