Raluca Olaru, eliminată în proba de dublu a turneului de la Miami

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raluca Olaru, eliminată în proba de dublu a turneului de la Miami

25 Martie 2016 / 09:28 513 accesări

Perechea Raluca Olaru/Lara Arruabarrena (România/Spania) a pierdut, vineri dimineaţă, meciul cu dublul Martina Hingis/Sania Mirza (Elveţia/Spania), scor 0-6, 4-6, în primul tur al turneului WTA de la Miami, Statele Unite ale Americii.

Hingis şi Mirza, favoritele numărul 1 ale competiţiei, au trecut de Olaru şi Arruabarrena în 59 de minute de joc. Primul set n-a avut istoric, iar dublul Olaru/Arruabarrena a reuşit să câştige doar 8 puncte din 32. Perechea româno-spaniolă a început mai hotărâtă setul secund şi a condus în două rânduri (1-0 şi 2-1), graţie a două breakuri. Olaru şi Arruabarrena au avut însă probleme la serviciu şi implicit n-au putut concretiza avantajul obţinut. Cele două dubluri au mers cap la cap până la 5-4, când Hingis şi Mirza au făcut break şi au închis meciul.

Pe durata partidei, perechea Raluca Olaru/Lara Arruabarrena a înregistrat un as şi două duble greşeli. Procentajul primului serviciu a fost excelent (75%), dar bilanţul mingilor câştigate cu primul serviciu a fost execrabil, doar 12 din 33. Nici serviciul doi n-a funcţionat mai bine, cu 36% dintre mingi câştigate. Per total, Olaru şi Arruabarrena şi-au pierdut de şase ori serviciul în acest meci.

A fost primul meci în 2016 pentru dublul Raluca Olaru/Lara Arruabarrena. Cele două au mai jucat împreună doar în 2015, 9 meciuri, cu un bilanţ de 6 victorii şi 3 înfrângeri. Performanţa maximă este o finală la Nurnberg, Germania, pe zgură.

Pentru participarea în turneul de la Miami (SUA), perechea Raluca Olaru/Lara Arruabarrena va primi 10 puncte WTA şi un cec în valoare de 11.860 de dolari.

Ioana Raluca Olaru (27 de ani) ocupă în prezent locul 48 în clasamentul WTA la dublu.

Taguri articol


12