Răspunzi corect la cel mai scurt test de IQ? Studenții nu s-au descurcat prea bine!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Răspunzi corect la cel mai scurt test de IQ? Studenții nu s-au descurcat prea bine!

Lifestyle 16 Octombrie 2017 / 09:39 1010 accesări

Testul de Reflecţie Cognitivă este considerat cel mai scurt test pentru verificarea IQ-ului, se arată pe siteul descopera.ro. Sunt necesare doar trei întrebări pentru separarea persoanelor cu un coeficient crescut de cei cu un coeficient mediu.

Întrebările au fost realizate în 2005 de către psihologul Shane Frederick şi testează abilitatea persoanelor de a răspunde raţional. Conform IFL Science, din punct de vedere psihologic, testul reflectă modul în care persoanele pot ignora intuiţia pentru a gândi analitic. Pentru obţinerea unui scor ridicat trebuie oferite răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, indiferent de durată.

Întrebările nu sunt atât de simple pe cât par. Chiar şi studenţii din unele dintre cele mai importante universităţi (Yale şi Harvard) nu au reuşit să ofere răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, sugerează un studiu din 2003. De fapt, doar 17% au obţinut un scor perfect.

Iată întrebările:

1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşinării să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?

Revenim cu răspunsurile corecte!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1675 secunde