Războiul tomatelor! Roşiile turceşti încă nu pleacă spre Rusia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Războiul tomatelor! Roşiile turceşti încă nu pleacă spre Rusia

Externe 07 August 2017 / 18:23 428 accesări

Rusia nu intenționează să elimine complet embargoul asupra importurilor de tomate din Turcia, a declarat luni ministrul Agriculturii, Alexander Tkachev, transmite Reuters. Producția internă de tomate a Rusiei a crescut semnificativ, inclusiv în urma alocării de fonduri guvernamentale, deci ar fi "incorect și inadecvat" să modificăm această politică, a explicat Tkachyov. Acesta a adăugat: "Da, desigur, nu suntem nepregătiți pentru asta, dar nici nu o vom face".

Oficiali de la Moscova și Ankara ar urma să discute restabilirea importurilor de tomate turcești la reuniunea care va avea loc în 18 august, în orașul Izmir din Turcia.

Producția de carne, brânză și legume a Rusiei a crescut, după ce în anul 2014 a interzis importurile de alimente din Occident. După ce aviația turcă a doborât un avion rusesc de vânătoare, în decembrie 2015, Moscova a extins embargoul pentru a include și tomatele din Turcia, pentru care Rusia era cea mai mare piață de export. Chiar dacă între timp relațiile dintre Ankara și Turcia au revenit la normal, interdicția privind importurile de tomate din Turcia este în continuare în vigoare și ar putea fi ridicată doar peste trei până la cinci ani, au declarat recent oficialii ruși. În aceste condiții, ar putea fi prea târziu pentru exportatorii turci dacă eforturile Rusiei de a crește producția internă vor da roade.

Potrivit analiștilor, o componentă-cheie a planurilor Rusiei de a deveni auto-suficientă în producția de tomate până în 2020 sunt proiectele de sere construite cu sprijinul statului. Deși Rusia importă anual aproximativ 500.000 de tone din cele 3,4 milioane tone de tomate pe care el consumă anual, iernile renumit de aspre au limitat până acum capacitatea țării de a majora producția, susține firma de consultanță IKAR. În prezent, doar 620.000 de tone din producția de tomate a Rusiei provin din sere, restul fiind asigurat de producția în câmp deschis realizată doar în perioada iunie - septembrie, pe terenuri private aparținând familiilor individuale și vândută pe piețele locale, susține IKAR.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3988 secunde