Review de laptop ieftin: Acer Aspire 5

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Review de laptop ieftin: Acer Aspire 5

Tehnologie 08 Septembrie 2021 / 09:18 1588 accesări

Acer Aspire 5 A515 este un laptop simplu care oferă un nivel suficient de performanță pentru prețul său. Nu este cel mai strălucitor laptop, dar construcția sa generală este satisfăcătoare.

Toată lumea iubește un laptop ieftin, care poate oferi cel puțin suficientă performanță pentru valoarea sa. Acer Aspire 5 A515 este un laptop ieftin despre care mulți spun că nu se pot sătura. Acest laptop nu este cel mai interesant pe care îl vei întâlni. Nu are cel mai recent hardware uimitor și nici o construcție de lux. Cu toate acestea, se potrivește aproape perfect pentru o achiziție ieftină bună. Afișajul său de 15,6 inci și procesorul dual-core AMD Ryzen îl fac demn de luat în considerare.

Construcție

Acer Aspire 5 A515 este în cea mai mare parte din plastic, dar capacul său are un finisaj neted din metal periat, doar cu numele companiei gravat pe el. În plus, măsoară 363,4 x 247,5 x 17,95 mm și cântărește 1.900 g, deci nu este prea greu. Este ușor în comparație cu multe laptopuri ieftine din gama sa.

Tastatura este o tastatură tipică Acer, deși tastele sale sunt puțin mai mici decât alte taste de laptop de 15 inci. Dar, datorită tastelor de dimensiuni mici, tastatura are suficient spațiu pentru a include o tastatură numerică. În plus, tastatura este iluminată din spate. Cu toate acestea, trackpad-ul se simte puțin slab, dar este în regulă pentru preț.

De asemenea, ecranul Acer Aspire 5 A515 se poate deschide la 360 de grade. Dar nu este ecran tactil.

În cele din urmă, oferă o selecție corectă de porturi. Are un conector de alimentare, port Gigabit Ethernet și 1 port HDMI. Laptopul are, de asemenea, 1 port USB 3, 2 porturi USB 2.0 și mufă pentru căști.

Performanță

Acer a echipat Aspire 5 A515 cu un procesor dual-core AMD Ryzen 3 3200U. Procesorul are o frecvență de bază de 2,60 GHz, dar poate atinge o frecvență maximă de 3,50 GHz.

Un procesor dual-core funcționează perfect pentru majoritatea sarcinilor de calcul zilnice. Prin urmare, Acer Aspire 5 A515 funcționează bine cu sarcinile de calcul zilnice.

Mai mult, Acer Aspire 5 A515 este capabil să gestioneze editare regulată a documentelor, navigare pe web, e-mail și streaming video pe YouTube. Oferă performanțe acceptabile pentru majoritatea nevoilor de calcul, cu excepția sarcinilor extrem de solicitante.

De asemenea, vine cu Windows 10 complet, spre deosebire de multe laptopuri ieftine care vin cu Windows 10 în modul S. Prin urmare, Acer Aspire 5 A515 oferă flexibilitatea de a efectua operațiuni fără limitările Windows 10 în modul S.

Memorie RAM

Acer Aspire 5 A515 vine cu 4 GB RAM. În general, este de preferat ca un laptop să vină cu minimum 8 GB RAM. Prin urmare, cei 4 GB ai laptopului sunt puțin neatrăgători.

Cu toate acestea, Acer Aspire 5 A515 funcționează încă la o viteză bună. Nu a avut nicio problemă majoră la rularea a aproximativ 8 file de browser deschise.

Cu toate acestea, nu ar trebui să strângi prea multe file de browser. Acest lucru se datorează faptului că eficiența laptopului începe să scadă atunci când rulează prea multe operații de calcul grele.

Atâta timp cât nu suprasoliciți laptopul, acesta funcționează foarte bine.

SSD

Acer Aspire 5 A515 vine cu un SSD de 256 GB. Acest lucru este suficient pentru fișiere, fotografii, muzică și jocuri. SSD-urile sunt unități foarte rapide, dar sunt relativ scumpe, în comparație cu HDD-urile. Prin urmare, este impresionant faptul că Acer a echipat Aspire 5 A515 cu o unitate SSD, ținând cont de cât de ieftin este laptopul. Cu toate acestea, când începi să instalezi programe mari și să salvezi mai multe fișiere, memoria începe să se umple rapid. O unitate externă îți va fi utilă la un moment dat.

Durată de viață și baterie

Acer Aspire 5 A515 are o baterie litiu-ion cu 3 celule. De cele mai multe ori, laptopurile ieftine nu oferă o durată de viață bună a bateriei și Acer Aspire 5 A515 nu este o excepție. Acest laptop a durat până la 6 ore la un test de baterie. Aceasta este cu o oră sub reclama Acer, care afirmă 7 ore. Deși Acer Aspire 5 A515 ar putea să nu fie foarte spectaculos în ceea ce privește durata de viață a bateriei, este totuși la egalitate cu multe laptopuri din gama sa.Ştiri recomandate

Amazon cumpără iRobot
Amazon cumpără iRobot 234 accesări
12
Pagina a fost generata in 0.1714 secunde