„România a îndeplinit cerinţele de aderare la spaţiul Schengen încă din 2011“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ambasadorul Italiei „România a îndeplinit cerinţele de aderare la spaţiul Schengen încă din 2011“
02 Iunie 2016 / 20:25 259 accesări 0 comentarii

Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucureşti, a spus joi, la o recepţie de Ziua Republicii, că ţara sa susţine eforturile României de a adera la spaţiul Schengen şi că România a îndeplinit cerinţele necesare încă din 2011.

"Italia este aproape de România şi noi sprijinim cu mândrie aspiraţiile sale legitime de a fi inclusă în spaţiul Schengen. De fapt, noi credem că România şi-a îndeplinit toate cerinţele necesare de a adera la spaţiul Schengen din 2011", a spus Brasioli la o recepţie de Ziua Italiei.

La evenimentul de la la reşedinţa sa a fost invitat şi preşedintele Klaus Iohannis, ambasadorul amintitind în discursul său de cele două vizite făcute de preşedintele Klaus Iohannis în Italia, la Roma şi Milano.

"Cred că este greu de imaginat o relaţie mai apropiată între două ţări decât cea existentă între Italia şi România. Vorbim două limbi similare, împărtăţim valori culturale comune, avem tradiţii similare. Mai bine de un milion de români trăiesc în Italia, fiind integraţi cu succes în societatea noastră. Mai mult de 20.000 de companii itaiene investesc şi produc în România în fiecare sector al economiei", a spus Brasioli.

De asemenea, diplomatul italian a amintit că în 2015 schimburile comerciale bilaterale au atins un nivel record.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1398 secunde