România este cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studiu Eurostat: România este cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni
Social 20 August 2019 / 13:34 1602 accesări 1 comentariu

Rata deceselor în rândul pietonilor în accidente de trafic rutier este cea mai ridicată în România, înregistrându-se 37 de decese la un milion de locuitori. Vecinii bulgari deţin şi ei primul loc în statisticile UE, dar în cazul accidentelor în care sunt implicate autoturisme, arată un studiu Eurostat.

Numărul de decese înregistrate în accidentele de circulaţie rutieră în Uniunea Europeană a fost estimat la aproximativ 25.000 în 2017, ceea ce înseamnă că au avut loc 50 de accidente mortale la un milion de locuitori.

Numărul anual de decese pe drumurile UE a fost de aproximativ 25.000 din 2013 până în prezent. Numărul se află în scădere faţă de cele 43 de mii de accidente mortale înregistrate în 2007.

Decesele în accidente auto au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere fatale în 2017, urmate de decesele în cazul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%).

În statele membre ale UE, Bulgaria ocupă primul loc în categoria autoturismelor cu 64 de decese la un milion de locuitori (potrivit datelor din 2016), iar la polul opus se află Malta cu 11 decese.

Loading...

1 comentariu

dache emilia 10:04:15 / 21 August 2019
pietoni

asta o stim dar ce se face constructiv?de ce suntem obligati sa alergam aproape pe trecerile semaforizate de pe bul lapusneanu si chiar pe tomis in apropiere de dacia?de ce soferii trec pe rosu?de ce vin cu viteza dinspre spital pe tomis si ti-e teama ca pieton sa tranversezi?de ce soferii de pe autobuze opresc in statii foarte departe de trotuar?--DE CE ?DE CE ? DE CE ?pe noi cetatenii de rand nu ne apara nimeni, nu avem nicaieri dreptate,suntem tratati ca niste ....indiferente la ce serviciu public ne adresam?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.194 secunde