România, singurul stat european în care adulții vor fi vaccinați cu forța?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Abuz fără precedent în Parlamentul României postdecembriste România, singurul stat european în care adulții vor fi vaccinați cu forța?
Sănătate 05 Noiembrie 2017 / 14:51 920 accesări 2 comentarii

Subiectul vaccinării obligatorii a stârnit o adevărată furtună de opinii în rândul românilor. Pe măsură ce trece timpul, acestea devin din ce în ce mai vehemente şi ar putea lua forme periculoase. Beneficiile vaccinării sunt reale, nimeni nu contestă asta, însă în România, şi părerile, şi argumentele, justificate sau nu, trebuie să fie extreme. O atare poziţie extremă are şi Asociația Pro Consumatori, alături de 10 ONG-uri (Alianța Părinților din România, Asociația Lion Mentor, Asociația Pro Decizii Informate, Alianța pentru Demnitate Națională, Asociația Civica Dreptate, Fundația Institutul pentru Cercetări Psihosociale și Bioetică, Fundația pentru Știință și Sănătate, Asociația pentru Apărarea Dreptului la Proprietate și Sănătate al Cetățeanului, Asociația pentru Dezvoltarea Copilului și a Familiei, Asociația Învață să Zbori). Aceştia atrag atenţia asupra „erorii grave în care se află Parlamentul României în privința adoptării, peste câteva zile, a unei legi neconstituționale privind vaccinarea obligatorie a adulților”, potrivit unui comunicat de presă primit la redacţie.

APC susține libertatea cetățenilor români de a-și alege singuri serviciile medicale!

Potrivit ong-iştilor, „proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în Româniaa fost inițiat de Ministerul Sănătății și a avut un parcurs administrativ plin de ilegalități.În luna mai,anul curent, a fost supusă dezbaterii publice o schiță de proiect de lege alcătuită din 27 de articole, din care lipsea un articol de lege (articolul 26 apărea doar numerotat), fără sancțiuni administrative pentru părinți și adulți, și se referea numai la vaccinarea obligatorie a copiilor.În luna septembrie, am avut surpriza să vedem pe site-ul Camerei Senatului un proiect de lege format din 77 de articole, în care se prevăd vaccinarea obligatorie atât a copiilor, cât și a adulților, sancțiuni administrative de până la 10.000 de lei pentru părinți, adulți și angajatori, dar și posibilitatea decăderii din drepturile părintești și instituționalizarea copiilor în centre de plasament pentru părinții care refuză să-și vaccineze copiii”.

Proiectul a fost aprobat în 23 octombrie 2017, de către Camera Senatului, cu 99 de voturi „pentru“ și o abținere din partea senatorului Eugen Teodorovici, în timp ce 36 de senatori nu au participat la vot. În prezent, acest proiect de lege se află la Camera Deputatilor, unde urmează să fie dezbătut în comisiile de specialitate și să fie supus votului final al celor 329 de deputați. Camera Deputaților este cameră decizională pentru acest proiect de lege, având posibilitatea să elimine obligativitatea vaccinării din acest proiect.

Cei de la APC au organizat, în toată această perioadă, mai multe forme de protest, printre care şi pichetarea sediilor partidelor politice parlamentare (în datele de 31 octombrie și 1 noiembrie), „acțiune care s-a concretizat cu depunerea unui memoriu cu argumente sociale, bugetare, medicale și legislative, la sediul fiecărui partid, memoriu semnat de către 11 organizații neguvernamentale. (...)Votarea acestui proiect de lege și de către Camera Deputaților, în forma votată de Camera Senatului, întoarce țara noastră în anii 1960, când comandourile staliniste au bătut, ucis, închis și deportat țăranii care se opuneau colectivizării și au procedat la confiscarea forțată a tuturor proprietăților agricole private din România. De această dată, comandourile staliniste se regăsesc sub denumirea de comisii județene de vaccinare, iar rolul lor este de a realiza naționalizarea corpurilor cetățenilor acestei țări prin acțiuni de intimidare, forță și incriminare în vederea condamnării la închisoare a părinților și adulților cu conștiință”, a declarat, potrivit sursei citate, conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC.

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

Gigi 19:05:12 / 05 Noiembrie 2017
Hai , bre !

Taratii astia de la ALDE nu vor sa fie vaccinati ! Pai , ei nici nu au nevoie , ca au rumegus in loc de creier , iar prin vene le curg dejectii urat mirositoare . De altfel , si asocierea asta a lor , miroase a vespasiana si a bordel rau famat , unde doar curvele pensionare se aduna spre a pacali clientii si a-i jefui ... Campania asta nu le va aduce voturi in niciun caz , ci scuipaturi si injuraturi de mama , de tata si de neamuri ... Mama lor de circari !

Initiativa 08:22:55 / 06 Noiembrie 2017
Foarte Bine !

Initiativa e buna ! Rolul vaccinurilor e incontestatil dar de ce trebuie si Obligatoriu pt. o solutie particularizata. Adica sw vaccineaza pt. ceva dar ceva ala este necesar ? Asta zic aia din minister, iar ceva ala inseamna cam destul de multe cu vaccinuri "interpretabile" relativ beneficiu-risc-nevoie_reala iar de firmele producatoare inca nu se zice nimica. Acelasi vaccin poate fi produs de mai multe firme, iar nu se zice daca se poate alege si producatorul sau asta vine impus prin contractul cadru. Destul de multe aspecte interpretabile adica Obligatoriu asta are destula cu nuanta. Mai bine poate ar fi un Optional si o Campanie Sustinuta realtiv la unde sa fie prezentate toate detaliile. Inca un aspect, un protest cu 4 persoane si citeva mizgilezi nu poate fi luat in serios pt. o initiativa mai ampla. Poza mai degraba arata niste nemultumiri individuale si in nici un caz un protest serios anti-vaccin., desi initiativa este de apreciat. Cine apreciaza si cum pai depinde de cei 7 ani !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2148 secunde