Șahtior Donețk confirmă că Srna a fost depistat pozitiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șahtior Donețk confirmă că Srna a fost depistat pozitiv

Sport 24 Septembrie 2017 / 15:11 486 accesări
O eventuală suspendare pentru dopaj ar putea fi echivalentă cu sfârșitul carierei pentru Darijo Srna

O eventuală suspendare pentru dopaj ar putea fi echivalentă cu sfârșitul carierei pentru Darijo Srna

Clubul Șahtior Donețk a anunțat pe site-ul oficial că este la curent cu faptul că Darijo Srna a fost depistat pozitiv în urma unui control făcut la data de 22 martie 2017, în afara competiției. Fotbalistul nu este suspendat, dar a decis să nu mai joace până la soluționarea cazului său, a precizat gruparea ucraineană. „Clubul Șahtior Donețk este la curent cu faptul că o substanță interzisă s-a găsit într-un eșantion luat de la Darijo Srna în afara competiției, pe 22 martie 2017. Jucătorul nu este suspendat în prezent. Totuși, după discuții cu oficialii clubului, Darijo Srna a decis să nu mai joace până la soluționarea cazului, astfel încât să se concentreze la pregătirea apărării sale. Clubul respectă și susține decizia lui Darijo și este încrezător că jucătorul își va dovedi nevinovăția”, se arată în comunicatul clubului din Donețk, în care se menționează și că dopajul în sport este inacceptabil.

Zilele trecute, presa ucraineană a scris că Darijo Srna ar fi fost depistat pozitiv, însă la meciul pe care echipa sa, Șahtior Donețk, l-a disputat pe 13 septembrie, pe teren propriu, cu Napoli (scor 2-1), în etapa întâi a Grupei F din Liga Campionilor.

În vârstă de 35 de ani, Srna este la Șahtior Donețk din 2003, după ce anterior a jucat la Hajduk Split. El a fost unul dintre fotbaliștii preferați ai tehnicianului Mircea Lucescu, din perioada în care acesta antrena pe Șahtior Donețk. Darijo Srna este căpitanul naționalei Croației, pentru care a strâns 134 de selecţii.12