Șapte state membre UE eliberează de astăzi pașaport COVID

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Șapte state membre UE eliberează de astăzi pașaport COVID

Externe 01 Iunie 2021 / 15:27 835 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

De astăzi, șapte state membre – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, Croația și Polonia au început să elibereze primele certificate ale UE, în timp ce alte state au decis să lanseze certificatul digital al UE privind Covid numai atunci când toate funcțiile vor fi implementate la nivelul întregii țări.

Potrivit Comisiei, documentul va fi ”gratuit, securizat și accesibil tuturor cetățenilor”. Disponibil în format digital sau pe hârtie, acest certificat va reprezenta o dovadă a faptului că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid, a obținut un rezultat negativ la test sau s-a vindecat în urma infectării.

Regulamentul se va aplica de la 1 iulie, însă toate statele membre care au trecut cu succes testele tehnice și care sunt pregătite să elibereze și să verifice certificatele pot începe să utilizeze deja sistemul în mod voluntar.

Creat în doar două luni, portalul UE asigură verificarea caracteristicilor de securitate conținute în codurile QR ale tuturor certificatelor. Acest lucru le va permite cetățenilor și autorităților să aibă certitudinea că certificatele sunt autentice. În timpul acestui proces, nu se schimbă și nu se păstrează date cu caracter personal.

Este important ca, în săptămânile următoare, toate statele membre să își finalizeze pe deplin sistemele naționale de emitere, stocare și verificare a certificatelor, astfel încât sistemul să devină funcțional la timp pentru sezonul vacanțelor. Cetățenii UE așteaptă cu nerăbdare să călătorească din nou și își doresc să facă acest lucru în condiții de siguranță. Obținerea unui certificat al UE este un pas crucial în acest sens”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2117 secunde