Se curăță școlile de... corupție?! Se încearcă și la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se curăță școlile de... corupție?! Se încearcă și la Constanța
Educație 31 Octombrie 2018 / 11:04 677 accesări 2 comentarii

Problema corupției în școli este, încă, un subiect delicat și pentru părinți și pentru cadrele didactice. dar ea înflorește în mai toate unitățile de învățământ, sub forme din ce în ce mai subtile - de la cadouri pentru profesori până la mită directă pentru promovarea unor examene.

Societatea Academică din România şi Centrul pentru Resurse Civice va organiza vineri, 2 noiembrie, cu sprijinul Universităţii Ovidius din Constanţa, evenimentul „Şcoli curate - pentru unităţi de învăţământ bine guvernate, transparente şi finanţate corespunzător“. „Şcoli curate este iniţiativa prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupţia în ceea ce priveşte alocarea, accesarea şi cheltuirea resurselor publice în învăţământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educaţiei printr-o finanţare transparentă şi adecvată a şcolilor şi liceelor din întreaga ţară“, se arată într-un comunicat al Societății Academice.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a şcolilor şi liceelor şi aplicaţia Check my school, care va permite elevilor şi părinţilor să monitorizeze unităţile de învăţământ şi să participe proactiv la îmbunătăţirea actului de educaţie. „Totodată, vom dezbate şi vom găsi soluţii pentru creşterea cuantumului sumelor pe care statul şi autorităţile locale le investesc în educaţie, dar şi pentru creşterea gradului de bună guvernare şi transparenţă a şcolilor şi liceelor. Sunt aşteptaţi să ia parte elevi, părinţi, profesori, directori de unităţi de învăţământ, experţi în educaţie, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi deconcentrate“, transmit reprezentanții organizatorilor evenimentului.

Loading...

2 comentarii

constantinescu 00:40:24 / 01 Noiembrie 2018
Prostii

saţi domnule exemple: în ce şcoală, cine şi ce a primit, etc. Aşa nu ajungem nicăieri. Numai discuţii. La liceul din Băneasa se practică mita de ani de zile şi nu se iau măsuri. Prindeţi un profesor corupt, de oriunde din judeţ şi s-a realizat ceva. Aşa, numai gargară.

Catalin 14:53:24 / 01 Noiembrie 2018
Nu !

Cand copilul tau este urmarit pe monitor , cum se dezbraca , cum se spala , cum se imbraca , pas cu pas , de un jegos pedofil in sutana - mare cantaret spagovenian - iar scoala , prin tiitoarea sa , cucoana rea de musca , mare consilier judetean PSD , panarama abandonata de barbati , dintr-un partid , din doua partide , din trei partide , se spala pe maini , fara sa se ia masuri eficiente , te intrebi daca nu ar fi mai bine sa-ti retragi copilul din acea scoala ... Astfel , invatamantul de stat intra in derizoriu si te intrebi daca se mai merita sa contribui la aceasta constructie vulnerabila si chiar inutila !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2589 secunde