Se curăță școlile de... corupție?! Se încearcă și la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Se curăță școlile de... corupție?! Se încearcă și la Constanța

Educație 31 Octombrie 2018 / 11:04 1214 accesări

Problema corupției în școli este, încă, un subiect delicat și pentru părinți și pentru cadrele didactice. dar ea înflorește în mai toate unitățile de învățământ, sub forme din ce în ce mai subtile - de la cadouri pentru profesori până la mită directă pentru promovarea unor examene.

Societatea Academică din România şi Centrul pentru Resurse Civice va organiza vineri, 2 noiembrie, cu sprijinul Universităţii Ovidius din Constanţa, evenimentul „Şcoli curate - pentru unităţi de învăţământ bine guvernate, transparente şi finanţate corespunzător“. „Şcoli curate este iniţiativa prin care lansăm în România un nou mod de a combate corupţia în ceea ce priveşte alocarea, accesarea şi cheltuirea resurselor publice în învăţământul preuniversitar. Concret, prin acest proiect vrem să punem umărul la modernizarea educaţiei printr-o finanţare transparentă şi adecvată a şcolilor şi liceelor din întreaga ţară“, se arată într-un comunicat al Societății Academice.

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea locală a celor două instrumente principale ale proiectului: ghidul monitorilor pentru buna guvernare a şcolilor şi liceelor şi aplicaţia Check my school, care va permite elevilor şi părinţilor să monitorizeze unităţile de învăţământ şi să participe proactiv la îmbunătăţirea actului de educaţie. „Totodată, vom dezbate şi vom găsi soluţii pentru creşterea cuantumului sumelor pe care statul şi autorităţile locale le investesc în educaţie, dar şi pentru creşterea gradului de bună guvernare şi transparenţă a şcolilor şi liceelor. Sunt aşteptaţi să ia parte elevi, părinţi, profesori, directori de unităţi de învăţământ, experţi în educaţie, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi deconcentrate“, transmit reprezentanții organizatorilor evenimentului.12