Se umflă Dunărea! Cernavodă - Hârşova, în pericol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se umflă Dunărea! Cernavodă - Hârşova, în pericol
Vremea 12 Iunie 2019 / 18:01 2701 accesări 1 comentariu

Fluviul Dunărea - pe sectorul aval de Porţile de Fier - este vizat de o serie de avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii, cu depăşiri ale Cotelor de apărare, până joi, 20 iunie, se arată în prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), publicată miercuri. Astfel, pe durata Codului portocaliu, în intervalul 12 iunie, ora 16:00 - 16 iunie, ora 16:00, pe sectorul aval Calafat - amonte Călăraşi (judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi) şi pe sector aval Cernavodă - Hârşova (judeţul Constanţa) se vor înregistra creşteri de niveluri şi de debite ale apelor. Fenomene similare sunt prognozate şi în perioada 15 iunie, ora 6:00 - 17 iunie, ora 16:00, tot pe Dunăre, dar pe sector aval Vadu Oii - Brăila (judeţele Constanţa şi Brăila) şi în Delta Dunării (judeţul Tulcea). Potrivit sursei citate, va fi în vigoare o atenţionare Cod galben de inundaţii atât pe sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier - amonte S.H. Calafat (judeţele Mehedinţi şi Dolj) - în intervalul 12 iunie ora 16:00 - 14 iunie, ora 6:00, cât şi pe sector aval Calafat şi în Delta Dunării (judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea), începând din 12 iunie, ora 16:00, şi până pe 20 iunie, ora 16:00. INHGA menţionează că sectorul Dunării - aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire. De asemenea, pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

Loading...

1 comentariu

Mihai 14:28:11 / 13 Iunie 2019
Vechea rețea națională de irigații

... dacă rețeaua națională de irigații, construită pe vremea lui Ceaușescu era funcțională, acum poate că nu aveam parte de atâtea inundații ...noi am distrus- o !!! Vechea rețea națională de irigații avea ca scop preluarea cantității de apă din localitățile cu surplus și transportarea acesteia în zone neafectate de inundații, pentru folosirea la irigații.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1745 secunde