Sechestru pe averile a doi milionari și un fost ministru, în dosarul Microsoft

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sechestru pe averile a doi milionari și un fost ministru, în dosarul Microsoft

Justiție 26 Septembrie 2017 / 18:13 775 accesări
Dinu Pescariu și Claudiu Florică

Dinu Pescariu și Claudiu Florică

DNA face o mutare urgentă în dosarul Microsoft! Procurorii au pus sechestru pe averile lui Dinu Pescariu, Claudiu Florică, Gabriel Sandu și Călin Tatomir. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în conformitate cu art. 20 din Legea 78/2000, au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare, asupra unor bunuri și părți sociale, deținute de următorii inculpați:

TATOMIR CĂLIN, care la data faptelor a deținut funcția de director general Microsoft România S.R.L.

SANDU GABRIEL, care la data faptelor a deținut funcția de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, măsurile asiguratorii au fost dispuse față de fiecare dintre cei menționați, până la concurența sumei reprezentând prejudiciul în cauză, respectiv 51.396.344,76 euro.

Aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție prin raportare la infracțiunile reținute de procurori în sarcina inculpaților menționați, în vederea recuperării prejudiciului și a confiscării speciale.

Celor patru inculpați li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanțelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile C.P.P.12