Seminar privind legislația maritimă comunitară, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Seminar privind legislația maritimă comunitară, la Constanța

Social 08 Octombrie 2018 / 18:03 645 accesări

Autoritatea Navală Română organizează cu sprijinul Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă, la Constanța (sediul ANR Central), în perioada 09 – 11 octombrie 2018, Seminarul privind legislaţia maritimă comunitară.

Evenimentul se adresează personalului administrațiilor maritime și personalului din instituțiile de învățământ și perfecționare în domeniul maritim, care doresc să își sporească expertiza în domeniul legislaţiei maritime comunitare. Se vor reuni cu acest prilej reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române, Universităţii Maritime din Contanţa, Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, ai Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturile Navale (CERONAV) şi Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa”(APMC).

Seminarul reprezintă o platformă de dialog în cadrul căreia, pe parcursul a două zile, experţii EMSA și experții românii vor împărtăși din experienţa lor în probleme privind activitățile de port state control, siguranţă şi securitate maritimă, monitorizarea traficului de nave, legislaţia maritimă de mediu, echipamentul maritim şi răspunsul la poluare. Se oferă astfel participanților o imagine de ansamblu asupra instituţiilor europene și asupra procesului legislativ european, dar și asupra directivelor Uniunii Europene relevante, în scopul perfecţionării personalului din serviciile de specialitate ale administraţiilor maritime şi a altor instituţii de profil.

Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA) asigură expertiză tehnică, asistență operațională și sprijin pentru activitățile de pregătire, pentru îmbunătățireasiguranței maritime, pregătirea și capacitatea dereacție în caz de poluare, securitate maritimă, prevenirea poluării marine, precum și condițiile de muncă și viață ale navigatorilor. Activităţile de pregătire ale EMSA sunt reprezentate de seminarii, grupuri de lucru şi zile informative şi acoperă toate domeniile pentru care Agenţia are mandat.12