SI a preluat controlul aproape total asupra unui oraș strategic din Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SI a preluat controlul aproape total asupra unui oraș strategic din Siria

Externe 11 Noiembrie 2017 / 17:45 756 accesări

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a preluat controlul 'aproape total' asupra orașului sirian Boukamal, în apropiere de frontiera cu Irak, respingând forțele regimului și pe aliații acestora la periferia acestei localități strategice din estul țării, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP. Armata siriană anunțase joi că a cucerit Boukamal, ultimul oraș rămas în mâinile jihadiștilor în Siria. Aceștia au reușit însă în ziua următoare să preia controlul asupra a aproape 50% din oraș, în urma unei contraofensive violente. SI 'a preluat din nou controlul aproape total al orașului Bukamal, împingând forțele aliate regimului la periferiile de sud și est ale localității, după o contraofensivă și ambuscade' ale jihadiștilor, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Ofensiva regimului sirian la Boukamal este purtată mai ales de miliții irakiene, luptători ai Hezbollahului libanez și de Gardieni ai Revoluției iranieni, afirmă OSDO, potrivit căruia la periferiile de sud și est ale localității continuă lupte violente.

În ultimele zile, forțele angajate împotriva SI de o parte și de alta a frontierei siriano-irakiene și-au coordonat acțiunile.

Forțele irakiene au lansat sâmbătă ofensiva asupra ultimei zone controlate de jihadiști, în deșertul vestic de la granița cu Siria.12
Pagina a fost generata in 0.3013 secunde