Specialiștii în evaluarea tehnologiilor medicale din 10 țări, la București!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Specialiștii în evaluarea tehnologiilor medicale din 10 țări, la București!

Sănătate 27 Noiembrie 2018 / 14:40 434 accesări

Specialiștii în evaluarea tehnologiilor medicale din 10 țări s-au reunit la București pentru a identifica metode care sa asigure un acces mai bun al pacienților la terapii noi.

În perioada 26 -27 noiembrie 2018, Ministerul Sănătății a organizat la Palatul Patriarhal din București cea de-a șasea Reuniune a Comitetului Tehnic de la Valletta.

La eveniment au participat, alături de România, specialiști în tehnologii medicale și oficiali din Spania, Grecia, Portugalia, Irlanda, Malta, Cipru, Croația, Italia si Slovenia.

În 2017, România a semnat Declarația de la Valletta, document care reprezintă un Acord de cooperare ce stipulează importanța garantării accesului pacienților la medicamente și terapii inovative, precum si înființarea unui Comitet tehnic alcătuit din specialiști în domeniu.

Comitetul tehnic de la Valletta are scopul de a identifica cele mai bune practici privind accesul la medicamente, precum și mecanisme comune referitoare la evaluarea tehnologiilor medicale pentru noi molecule care urmează să intre în compensare. De asemenea, în cadrul lucrărilor Comitetului tehnic se caută soluții pentru schimbul de informații critice referitoare la politica medicamentului.

“Grupul de la Valletta reprezintă peste 160 milioane de cetățeni pentru care specialiștii caută cele mai bune soluții privind accesul la terapii noi în țările membre. Am discutat cu echipa tehnică, dar și cu oficiali despre posibile achiziții comune de medicamente in vederea creșterii accesului pacienților la terapii inovative”, a declarant Sorina Pintea, ministrul Sănătății.12
Pagina a fost generata in 0.1716 secunde