Stan Mustaţă, „ucis la fix 4 ani de la condamnările din dosarul Telepatia”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
O poveste cutremurătoare

Stan Mustaţă, „ucis la fix 4 ani de la condamnările din dosarul Telepatia”!

Eveniment 09 August 2018 / 15:46 3720 accesări

Fostul judecător Stan Mustaţă a murit la fix patru ani de când a fost condamnat Dan Voiculescu în celebrul dosar Telepatia. De aici vă este şi familiar numele acestui judecător care a refuzat să-l „execute” pe Voiculescu, spunând că dosarul nu are suficiente probe pentru a sta în picioare. „Calvarul judecătorului Mustaţă a început tocmai din cauza dosarului Telepatia, în care ţinta era Dan Voiculescu. Stan Mustaţă a fost scos din procesul “Telepatia” de DNA, care l-a reţinut după ce a refuzat să ia parte la execuţia lui Voiculescu, fiind interceptat în timp ce spunea că la acel moment în dosar nu sunt suficiente probe pentru a dicta o condamnare”, arată luju.ro. Moartea judecătorului este suspect, iar cei de la luju.ro titrează “A fost ucis”! “Lumea Justiţiei solicită arestarea de urgenţă a criminalilordin Sistemul ticălos, vinovaţi pentru moartea judecătorului Stan Mustaţă de la Curtea de Apel Bucureşti, decedat miercuri noaptea, 8 august 2018, în chinuri groaznice, în urma unui infarct miocardic, în timp ce, pe fondul unui cancer pentru care nu i s-a permis tratarea în libertate, s-a încercat, fără succes, efectuarea unei dialize pentru depăşirea unui blocaj renal.

Judecătorul a fost luat ca un animal din celula în care îşi ispăşea pedeapsade8 ani şi 6 luni închisoarela 02.00 noaptea, urcat în dubă şi dus la închisoarea Giurgiu, adus de acolo la Jilava şi plimbat la mai multe spitale, decedând miercuri, 8 august 2018, în chinuri groaznice, la spital.Avocata Laurette Luca a declarat pentru Lumeajustitiei.ro că a facut mai multe cereri pentru ca judecătorul să se poata trata în libertate, şi că a depus la dosar acte medicale care atestau că acesta este grav bolnav, însă asta nu a interesat pe nimeni.Şi soţia lui Stan Mustaţă a confirmat că soţului ei i se pusese gând rău de către Sistemul ticăloşit şi că acesta trebuia executat, mai devreme sau mai târziu. Elena Stan a declarat miercuri seara, în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că soţul ei i-a spus pe patul de spital:“Elena, vor să mă omoare!”.

În urma acestor informaţii extrem de grave, la Penitenciarul Jilava a fost demarată o anchetă internă. „În data de 8 august 2018, în jurul orei 22,00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti - Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administraţiei locului de deţinere a fost demarată o anchetă internă", se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis joi.

Lorette Luca, avocata lui Stan Mustaţă, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a fost anunţată de soţia lui Stan Mustaţă miercuri seară. "Mi-a povestit printre suspine şi lacrimi împrejurarea că ieri domnul Mustaţă a încetat din viaţă la Carol Davila, la spital, după ce fusese transferat din penitenciar în penitenciar. Fără nicio motivaţie, fără nicio noimă, la 2 noaptea a fost transferat de la Jilava la Giurgiu, a vomat tot drumul, i-a fost foarte rău, la Giurgiu l-au dus la spitalul civil din Giurgiu, pentru că se afla într-o stare deplorabilă, l-au readus la Penitenciarul Jilava, l-au mai dus la un spital civil care nu avea dotările necesare, i-au montat un cateter când pe piciorul stâng, când pe piciorul drept, ulterior l-au readus în penitenciar, dânsul era sfârşit, era terminat, ca în final să-l ducă ieri la Carol Davila la spital, unde s-a încercat montarea unui cateter performant, astfel încât să producă efectele necesare, numai că, din nefericire, în timpul intervenţiei, pentru că s-a demarat şi o dializă, domnul Mustaţă, având probleme majore cu rinichii, s-a produs infarctul miocardic şi a decedat", a spus Luca.

Avocata a adăugat că Mustaţă avea probleme cardiace, renale, iar din ce ştie şi tumori maligne, care se pare că au evoluat. Ea nu crede că este vorba de culpă medicală în acest caz. Ea a a menţionat că va face plângere penală împotriva conducerii Penitenciarul Jilava. "Vom formula plângerile necesare împotriva persoanelor responsabile, categoric vom formula plângeri penale împotriva conducerii Penitenciarului Jilava, pentru că, până la urmă, băieţii de la intervenţie care l-au luat la 2 noaptea l-au luat pentru că aşa au primit ordin, nu lucrătorii penitenciarului sunt vinovaţi, vinovat este cel care a dat ordin, care a dat dispoziţia de transfer. (...) Am să fac sesizare la Ministerul de Justiţie vizavi de ce se întâmplă în penitenciare, o să solicit domnului ministru printr-un memoriu să dispună un control la ANP să vedem cum şi de ce oamenii sunt plimbaţi precum sacii de cartofi, de ce se încalcă dispoziţiile legale care precizează că executarea pedepselor privative de libertate trebuie făcută în raza de domiciliu pentru a se atinge scopul resocializării şi reintegrării celor condamnaţi, deci tot ceea ce e legal şi normal voi face în acest caz", a declarat Luca.12