Știi calendarele Pirelli? Ia unul cu ciobani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Știi calendarele Pirelli? Ia unul cu ciobani!
Lifestyle 24 Noiembrie 2017 / 16:37 1130 accesări 0 comentarii
Abel Monteiro și Joao Rodrigues sunt vedetele calendarului

Abel Monteiro și Joao Rodrigues sunt vedetele calendarului "Cei mai frumoși păstori din Sierra de Estrela"

Ciobanii portughezi au găsit un mod inedit pentru a compensa pierderile suferite în urma incendiilor devastatoare care au afectat anul acesta Portugalia, pozând pentru un calendar de solidaritate, în genul celor făcute de Pirelli. Aleșii pentru a poza pentru cele 12 luni ale anului 2018 vor să-și ajute astfel confrații care au pierdut totul în aceste incendii. Calendarul "Cei mai frumoși păstori din Sierra de Estrela" a ieșit luni la vânzare, iar primele 400 de exemplare rezervate deja s-au epuizat, potrivit promotoarei acestei inițiative, ziarista portugheză Liliana Carona. "La nivel mondial s-au făcut multe calendare, cu pompieri, cu persoane de vârsta a treia... dar cu ciobani nu s-a mai văzut, este un bun motiv pentru a-i pune în valoare și pentru a lupta împotriva pierderilor pe care le-au suferit", a spus Carona. Jurnalista a început să lucreze la această inițiativă în iunie, după ce a aflat cât de greu se descurcă localnicii tot mai izolați de birocrația marilor orașe Lisabona și Oporto. "Am pierdut numărul interviurilor pe care le-am făcut cu ciobanii din zonele afectate. Nu aveau zi liberă, au lucrat neobosiți, chiar și în zilele festive", a explicat ziarista care conduce ziarul local "Noticias de Gouveia" și este corespondentă a postului național Radio Renascenca.

Propunerea ei a atras 30 de candidați, dintre care în final au fost selectați 12, ale căror vârste oscilează între 21 de ani, precum Joao Rodrigues (care are în responsabilitate 70 de oi și este imaginea lunii ianuarie) și 80 de ani ca Abel Monteiro (care are în grijă 70 de capre și este imaginea lunii decembrie). "Stilul de frumusețe care apare în calendar nu a fost lucrat, nici procesat", a precizat Carona despre aceste fotografii în care ciobanii pozează uneori la bustul gol sau însoțiți de uneltele tipice profesiei lor. În orice caz, aspectul contează mai puțin decât importanță solidarității care a stat la baza aceste inițiative", a explicat ea.

Incendiile din Portugalia au provocat 45 de morți și peste 70 de răniți, afectând mai ales Serra de Estrela și ciobanii locali care au pierdut 5.800 de animale, o situație pentru ei de nesuportat. "Au fost afectați 400 de păstori. Însă dintre aceștia mulți au pierdut tot ceea ce aveau. Este o criză foarte gravă", a povestit ziarista portugheză. Calendarul a devenit un ajutor important pentru ei. La prețul de 7,5 euro bucata, 50 % din câștiguri va merge la Asociația națională a crescătorilor de ovine din Serra de Estrela (ANCOSE) și cealaltă 50 % la Asociația de Ajutorare Populară din Gouveia (ABPG). Calendarul care va avea curând un al doilea tiraj va putea fi cumpărat de pe contul de Facebook al ziarului "Noticias de Gouveia", de unde va fi trimis prin poștă. Estimările Lilianei Carona mizau pe o contribuție la această cauză de între 1.000 și 1.500 de euro, o cifră care însă ar putea depăși așteptările ținând cont de cererea tot mai mare de achiziționare a calendarului.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1958 secunde