Suma confiscată fostului Front Naţional, redusă la 1 milion de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Suma confiscată fostului Front Naţional, redusă la 1 milion de euro
Externe 26 Septembrie 2018 / 17:46 167 accesări 0 comentarii

Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional, extremă dreapta) a obţinut o victorie parţială în disputa sa cu justiţia franceză, care a confirmat miercuri „principiul” confiscării ordonate în cazul presupuselor angajări fictive la Parlamentul European, dar a înjumătăţit suma vizată, de la 2 milioane de euro la 1 milion, transmite AFP, potrivit Agerpres. Sesizată de formaţiunea condusă de Marine Le Pen, Camera de instrucţie a Curţii de apel din Paris a confirmat „principiul” ordonanţei judecătorilor de instrucţie responsabili cu ancheta, dar a limitat suma respectivă la circa 1 milion de euro, a indicat Parchetul general.

Partidul a salutat o „primă victorie” şi a anunţat miercuri dimineaţă că va sesiza Curtea de casaţie, cea mai înaltă instanţă judiciară a Franţei, pentru a contesta principiul confiscării. Între timp, formaţiunea va putea recupera suma disponibilizată, de circa 1,04 milioane de euro. „Parlamentul ia act de faptul că confiscarea a fost confirmată în principiul său şi, în egală măsură, în evaluarea care a fost făcută de magistraţii de instrucţie (...) Camera de instrucţie a ţinut cont de situaţia financiară a partidului, iar noi luăm act de decizie”, a comentat Antoine Maisonneuve, avocatul PE.

Din vară, partidul ameninţă cu depunerea bilanţului şi a lansat un apel de donaţii pentru „plata salariilor” şi prin care s-au strâns până acum, potrivit liderei formaţiunii, 600.000 de euro.

Marine Le Pen, inculpată în acest dosar pentru „complicitate la abuz de încredere”, la fel ca partidul său, urmează să fie audiată din nou de justiţie în luna octombrie. În decizia de confiscare, magistraţii au invocat „riscul” ca partidul, „foarte îndatorat”, să folosească suma pentru a restitui împrumuturi şi a plăti amenzile, precum şi daunele şi interesele în cazul unui verdict de condamnare din partea justiţiei. Cu opt luni înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, acest caz pune în dificultate fostul Front Naţional, deja trimis în instanţă pentru suspiciuni de fraudare a fondurilor de stat la alegerile legislative din 2012.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.14 secunde