Sunete neobişnuite înainte de prăbuşirea avionului rus în Egipt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sunete neobişnuite înainte de prăbuşirea avionului rus în Egipt

Externe 03 Noiembrie 2015 / 19:39 621 accesări

”Sunete care nu sunt caracteristice unui zbor normal au fost înregistrate în cabina piloţilor în timp ce aeronava rusă se prăbuşea, în weekend, spre peninsula Sinai, în Egipt”, au declarat, marţi, surse, pentru agenţia rusă Interfax, citate de DPA. Informaţia apare după ce posturi americane au dezvăluit că imagini satelitare au detectat, la momentul respectiv, ceea ce pare să fie o explozie. Toate cele 224 de persoane de la bordul Airbusului vechi de 18 ani au murit în urma prăbuşirii avionului, sâmbătă, cel mai grav incident din istoria aviaţiei ruseşti. Cutiile negre ale aeronavei sunt analizate, în prezent, la Cairo.

O companie aeriană mică, Kogalimavia, care opera zborul KGL9268 sub alt nume, Metrojet, a afirmat luni că dezastrul a fost provocat cel mai probabil de un impact în aer şi că avionul nu avea probleme tehnice. Compania a făcut acest anunţ după ce autorităţile egiptene şi ruse au respins ferm revendicări ale unei grupări afiliate organizaţiei extremiste Statul Islamic (SI) potrivit cărora membri ai săi ar fi doborât avionul cu o rachetă. Însă speculaţiile cu privire la o posibilă bombă la bordul avionului au continuat, în contextul în care oficiali ruşi au afirmat că aeronava s-a dezintegrat în aer. ”Înainte de momentul dispariţiei avionului de pe radar, sunt înregistrate sunete care nu sunt caracteristice unui zbor normal”, a declarat o sursă din domeniul securităţii de la Cairo, citată de Interfax. Această sursă a spus că puţin mai înainte au existat conversaţii normale între piloţi şi controlorii de trafic aerian şi că nu există vreo dovadă a vreunei nereguli, în timp ce turiştii ruşi zburau înapoi acasă, de la staţiunea Sharm el-Sheikh la Sankt Petersburg. Sateliţi americani au înregistrat ceea ce pare a fi o explozie în spaţiul aerian al peninsulei Sinai, la momentul prăbuşirii, au anunţat mai multe posturi americane de televiziune, fără să existe vreo probă a lansării unei rachete.

Rusia a continuat să aducă corpuri ale victimelor în ţară. ”Vom face acest lucru zilnic, până când morţii şi lucrurile care le-au aparţinut sunt aduși înapoi”, a declarat Vladimir Stepanov, adjunctul directorului Agenţiei ruse pentru Protecţie Civilă.

Citește și:

Au fost identificate primele zece victime ale catastrofei aeriene din Egipt

Un satelit a detectat o explozie la bordul avionului rusesc prăbușit în Egipt

Avionul prăbușit în Egipt nu a fost lovit din exterior

Un avion rusesc s-a prăbușit în Egipt: 224 de morți

Perimetru de căutare extins în cazul avionului prăbușit în Egipt

F-16 al Forțelor aeriene daneze s-a prăbușit în Marea Nordului. Pilotul s-a catapultat

Elicopter prăbușit în Libia

F-18 american, prăbuşit în Anglia12
Pagina a fost generata in 0.1396 secunde